26. feb, 2017

Danmark dagen derpå

Valgte å se siste svenske del-finale direkte så den danske fikk vente til senere. Men, ved å holde seg borte fra sosiale media så får man ikke vite resultatet.
 
I år er det faktisk 60 år siden Danmark deltok for første gang i Eurovision Song Contest og det blir markert i løpet av sendingen skulle man tro.
 
Og det begynner fint med at alle artistene synger den første låten som Danmark vant med, Dansevise fra 1963.
 
Lekker scene i år også, dette er noe de så absolutt kan.
 
Er ikke helt sikker på om at dansk TV gjør noe smart når halvparten av stemmene skal gis av 5 stykk Grand Prix-fans fra Danmark. Danske fans har faktisk vært med på å ta ut låter i år. Litt misunnelig på det da, men vil de velge rett. Og med Bobbysocks i bakgrunnen starter presentasjonen av artistene i en taxi av alle ting.
 
Melodi 1 - Ida Una
 
Litt uggen start vokalmessig dette, men låten tar seg en smule opp sånn etter hvert og jenta fremstår som ganske sjarmerende på skjermen. Likevel, alt i alt en ganske så uspennende låt dette.
 
Terningkast 3
 
Melodi 2 - Thomas Ring
 
Synger på dansk og det er jo litt kult, men ellers er det ikke mye kulhet å spore her. Han fremstår ganske usjarmerende og blir litt oppgitt når det gjøres så lite ut av en låt som faktisk har potensiale så det holder.
 
Terningkast 3
 
Melodi 3 - Rikke Skytte
 
Fargerikt på scene, men hva hjelper det når det er låt tre av kjedelighetstoget som kjører inn på denne scenen. Og den kjolen da, gud bevare, lenge siden man har sett noe så lite tiltalende på en eller ganske så søt jente.
 
Terningkast 2
 
Melodi 4 - Anja Nissen
 
Sliter nesten med å holde meg våken, Fjerde låt i segmentet vassen tregsuppe-kategorien. Synger bra da, men dette gir meg absolutt ingenting, det blir bare slitsomt å høre på dette.
 
Terningkast 2
 
Melodi 5 - Calling Mercury
 
Eneste duo i kveld, og det er jo kjekt de har hverandre, for meg får de ikke på laget sitt. Sjarmløst, kjedelig og temmelig intetsigende det hele, hva har uttaksjuryen egentlig i glasset når de foretok utvalget sitt.
 
Terningkast 2
 
Melodi 6 - Anthony
 
Endelig, endelig, endelig en sjarmerende kar med en låt med fart i. Det tok sin tid, men endelig ble det liv der nede i Danmark til slutt. Catchy, kult og noe som får dansefoten til å ville røre seg. Trenger i grunn ikke mer jeg.
 
Terningkast 5
 
Melodi 7 - Rene Machon
 
Skal noen danske dådyrøyne gjøre susen. Tror vel ikke det nei. Selv om det er litt fart i denne låten så blir den temmelig kjedelig etter hvert og gjør lite inntrykk på meg. Dette er ikke mye å sende ut i Grand Prix-krigen gitt.
 
Terningkast 3
 
Melodi 8 - Sada Vidoo
 
En underlig fremtoning som synger om nordlyset, det er spesielt og egentlig ganske så likandes egentlig. Men, bare i små porsjoner, for til tross for bra synging er låten i seg selv passe ordinær.
 
Terningkast 4
 
Melodi 9 - Jeanette Bonde
 
Man venter og venter på at denne låten skal ta oss med storm, men det blir vi snytt for gitt. Det hele blir en flau bris som knapt nok vil blåse ett lys ut. Hun prøver så godet hun kan å gjøre denne låten storslagen, men feiler der gitt.
 
Terningkast 4
 
Melodi 10 - Johanna Beijbom
 
Svensk jente som prøver seg, Og det med hell. Endelig litt mere med fart og glitter til oss som liker slikt. Sliter med å sitte stille her, dette svinger det av og endelig en låt som man faktisk kan tro har en sjanse internasjonalt.
 
Terningkast 6
 
Man får håpe at damen i taxi'en nå har kjørt i grøfta. Makan til teite, langdryge og talentløse postkort de danske artistene måtte være med på.
 
Tre låter skal karre seg videre til en superfinale, jeg håper på låtene 6, 8 og 10.
 
Nå, bestemmer ikke jeg, uansett de tre som går videre er Ida, Johanna og til slutt Anja. En rett på meg, men jeg skjønner at de to andre var store favoritter til å klare akkurat denne brasen.
 
Utrolig kjekt å se på i opptak, da kan man spole over de kjedelige delene.
 
Alle tre låtene i superfinalen fremføres på nytt og før vinneren avsløres skal det minnes. Og de har mange fine minner gitt, men det største minnet er uten tvil Olsen Brothers.
 
Men, nå skal vinneren avsløres - skal Danmark få en låte som kan gjøre det stort i Kiev, eller i hvert fall nå finalen mon tro?
 
På tredje plass - Johanna Beijbom med 10% av stemmene
 
På andre plass - Ida Uno med 26% av stemmene 
 
På første plass - Anja Nissen med 64% av stemmene
 
Tror vel at Danmark skal få slite hardt for å komme seg til finalen gitt.