8. mar, 2017

My heart goes for en innrømmelse

Det siste det forrige århundre etterlot i Grand Prix-land var at språkregelen ble opphevet i 1999. Og siden den gang er det engelsk som stort sett har vært det norske Grand Prix-språket. Og i anledning kvinnedagen kan jo de tre spreke jentene i Charmed som vant stå for dagens musikalske innslag.
I år 2000 feiret MGP 40 år i Norge, men Nora Brockstedt som gjest og meg selv som Grand Prix-nerd-gjest. Og her har jeg en innrømmelse å komme med. Det var Noman Mubashir som intervjuet med. Og han skulle jo naturligvis teste at jeg viste "alt" om Grand Prix da. Og jeg var jo livredd at han skulle spørre meg om noe jeg absolutt ikke viste. Jeg vet mye om Grand Prix, men super-nerd er jeg ikke. Det er en god del hvite flekker på Grand Prix-kartet mitt for å si det sånn.
Hva gjør man da? Jo i ett ubevoktet øyeblikk der Noman var ute av studio og manuskortene hans liksom bare lå der og slang tok jeg en kjapp kikk og lærte meg svaret på det ene spørsmålet jeg i grunn ikke viste. Spørsmål en var lett. Fargen på jakken til Kate Gulbrandsen. Den var blå.
Men, spørsmål 2 derimot, hvem som sang den sveitsiske låten fra 1964 "I Miei Pensieri" hadde jeg nok ikke klart uten "jukset". Jeg svarte korrekt at det var Anita Traversi og nerde-statusen var sikret. Men, som sagt ikke uten litt "hjelp" da.
Det var godt å få lette hjertet sitt 17 år etter og se fremover endelig. Og håpe at årets vinnerlåt blir en som får "My hearts to go boom".