14. mai, 2017

Obrigado Portugal

Jeg kan vel i grunn bare ett portugisisk ord og det er ordet for takk som er: Obrigado.

Virker som om jeg må utvide akkurat det ord-reportoaret til neste år. Hele 53 år måtte Portugal være med før de kunne strekke armene i været og feire seieren sin. Nå er det forrsten Malta som troner øverst på de litt lite flatterende listen over hvem som har vært med lengst. De var med første gang i 1971.

Det ble i grunn ikke den tette kampen vi trodde, til det var Portugal overlegen i begge avstemmingene.

Og som jeg spådde, en av de tre favoritene ville floppe. Mange vil nok ikke mene at 6.plass er en flopp, men når man har vært den største favoritten til å vinne i flere måneder mener jeg å ha mine ord i behold og kalle det en flopp. Ikke det at jeg tror at vår italienske venn tar dette altfor tungt da.

Jeg tippet Norge på topp ti, til og med kanske topp 5. Vel, det sistenvar å ta litt hardt i viste det seg, selv om vi var til tider på topp 5 i løpet av juryavstemmingen.

Uansett, en flott plassering for gutta i JOWST og jeg håper dette får mange norske artister og komponister til å sende inn gode låter til MGP 2018.

Ellers så har hele oppholdet vært veldig fint, selv om jeg er litt lei nå. Men, det faktum at min favoritt vant dekker over for mye denne leiheten.

Og til slutt så håper jeg at alle norske Grand Prix-fans som var i Kiev hadde ett fint opphold og jeg vil også takke NRK-delegasjonen, de bar vært veldig gavmilde til oss i Grand Prix-klubben.