27. aug, 2018

Hvorfor kom Tsjekkia på 6.plass

For ett land som debuterte med en uslåelig rekord, nemlig det å komme på 28 plass i semifinalen, må det føles bra å endelig å ha noe som kan kalles suksess.

Riktignok var dette «bare» andre gang de kom til finale, men første gang endte de nest sist i finalen som ikke er så mye å skryte av.

Og dette er vel den av årets låter jeg har hørt mest siden, den spilles med jevne mellomrom på det treningssenteret jeg går på.

I semifinalen hvor de endte på 3.plass kom nesten 60 % av stemmene fra folket og på Island og i Israel syntes folket dette var den diggeste låten.

Over i finalen hadde andelen publikumsstemmer økt til over 76% og folket i Israel digget fortsatt denne låten mest sammen med folk fra Østerrike.

Er det noen god forklaring på spriket mellom jury-gruppene?

Egentlig ikke, for dette anser jeg som like ungt, hipt, trendy og hit-potensialt som den svenske låten, men det mente åpenbart ikke de med «peiling»....

Er det et slags hemmelig kvalitetsstempel på svensk musikk hos profesjonelle som sjelden kommer andre land til gode?

Godt da at oss «vanlige» vet å sette pris på slik kul musikk.

Tross for noen rygg-problemer grunnet en salto som ikke gikk helt som den skulle på den første øvelsen gikk fremføringen i finalen rimelig smertefritt.

Vokalt er det lite å utsette og når sjarmen er skrudd på såpass høyt volum som her blir det likandes hos mange.

Jeg sier bare, neste års tsjekkiske deltager har litt av noen sko å fylle.