19. jan, 2020

Det ble Rein Alexander

Så var det Østlandet sin tur til å få valgt ut sin representant til den store finalen i Trondheim.

Det ble en spennende finale og jeg går rett på å vurdere låtene duell-vis.

Duell 1

Tore Petterson

Han skal ha for forsøket, men dette ble nok et aldri så lite mageplask for meg. Rotet låt, vokal som ikke alltid var helt der den burde være og en sjarmerende kar som ikke helt fikk vist frem den sjarmen han faktisk innehar. Men, drømmen hans om å være med i MGP gikk i oppfyllelsen og det er da alltid noe.

Terningkast 2

Kim & Maria

Upåklagelig vokal og fantastisk nydelig låt, kan det bli bedre enn det? Tja, det kan det faktisk, for her var det småting å pirke på. Synes vel at kostyme var litt på den kjedelige siden og jeg synes vel også at det manglet litt kjemi og mer samspill mellom de to som stod på scenen.

Terningkast 5

Ingen tvil om hvem jeg ville ha videre og endelig hørte det norske folk på meg, takk.

Duell 2

JÆGER

Av og til er det låter som har stort potensiale fremførings-messig som ikke helt kommer frem, dette var en av disse. Kul låt som dessverre ikke tar av for å komme seg av gårde til sin destinasjon. Vokal var det skurrende til tider, men TV-produksjonen var kul, selv om jeg savnet flere mennesker på scenen da.

Terningkast 3

Rein Alexander

Av og til klaffer ting rett og slett bare 100%. Sjelden har vi vel sett en så perfekt sammensatt fremføring av en MGP-låt allerede på første forsøk. Imponerende vokal, kule dansere og en artist som har den pondusen som trengs når men nå en gang skal være viking på scenen. Dette var rett og slett helt rått.

Terningkast 6.

Nok en gang liten absolutt ingen tvil hvem som var i mine øyne og det norske folk var heldigvis enig.

Solli-Tangen-brødrene fikk vist frem sin låt og mange hadde store forventinger til det. Det ble litt slapt boyband med medlemmer som heldigvis kan synge. De lovde å jobben med fremføringen sin frem til finalen i Trondheim.

Gullduellen

Kim & Maria – finalerunden er uten tvil skjerpende for mange også her både Kim og Maria var det ekstra hakket med på denne gangen.

Rein Alexander – her var det vel i grund ikke så mye å forbedre, topp stemningen denne gangen også.

Kjempekjekt at det norske folk var enig med meg, og i mine øyne årets første åpenbare vinnerkandidat i finalen. Dette kan gå hele veien til Rotterdam faktisk.

Og det mener jeg selv om det er 3 del-finaler igjen.