18. mar, 2020

Det året det var så bratt

2020 vil gå inn i historien for oss MGP og ESC-fans som året det virkelig var bratt.

Det begynte så bra med 5 del-finaler før den store finalen i Trondheim, kunne ting bli bedre liksom?

Første skjær i sjøen var vel stemmeproblemer i første del-finale som noen påstår fant sted også i de etterfølgende del-finalene.

Finalen i Trondheim var en fremragende produksjon inntil det skulle stemmes. Da var det nesten totalhavari og det var muligens bare det faktum at storfavoritten vant som gjorde at ikke båten gikk til bunns.

Så kom et lite virus med navn COVID-19 praktisk talt inn på scenen, eller i hvert fall ut i publikumsdelen av hallen.

Vi husker alle at den danske finalen foregikk foran tomme tribuner og vi så med gru hvor mye det faktum at publikum er til stede betyr.

En etter en har de såkalt forhåndskonsertene i diverse land blitt avlyst og i går ble fotball-EM utsatt ett helt år.

Da var det i grund ikke så rart at vi i dag fikk beskjed vi fikk i dag, vår høyt elskede konkurranse må ta seg et års time-out.

Mange forstår nok ikke hvorfor det ikke bare kunne vært utsatt, hovedgrunnen til det er nok den enorme jobben det er å avholde et slikt arrangement.

Det ene året den vinnende TV-stasjonen får er på håret akkurat nok. Det å skulle gjøre samme jobben på kun f.eks 6-7 måneder hadde vært håpløst.

Jeg er derfor enig i EBU som da avlyser og i stedet lover å komme tilbake mye sterkere neste år.

De som tror at bildet er en bårebukett tar grundig feil, nei dette er en brudebukett slengt ut til publikum under åpningsshowet til finalen i 2008.

ESC er så definitivt ikke dødt, vi får bare ikke gått på "date" med det i år, vi må vente ett år før det skjer.

Så på tide å glede seg til 2021 i stedet for å sture over 2020. Og vi bør alle bruke kreftene våre på å bli kvitt Corona-viruset, det er best i det lange løp.

Eller som jeg også har sagt det, julaften er avlyst. Trist, men det betyr også at neste år blir det enda større gaver og ende bedre og hyggeligere feiring.