22. jun, 2022

Hvorfor kom Danmark på 31.plass i ESC-2022?

At man konstruerer en gruppe for å delta i ESC er absolutt ikke noe nytt, Bucks Fizz er vel det beste eksempelet på at det kan gå bra.


Men, tidene har forandret seg, nå til dags settes det større krav til at man skal ha kjemi på scenen i TV-ruta.


Og vi snakker ikke om innøvd kjemi, den skal fremstå som ekte og det var vel den første fella våre danske venner gikk i dette året.


Felle nummer to var nok at de fremstod som er fargerik, men dog blek kopi av fjorårets vinnere Måneskin.


Med andre ord låten «The Show» ble ikke det showet man kunne ha håpet på, det ble energisk puslete hvis dere forstår.


Mulig mange ikke helt forstod hvorfor 2 låter skulle blandes sammen på denne måten, kanskje det ble mer forvirrende enn kult.


På den positive siden var det flott vokal og det var enda flottere at gruppen Reddi sang noen annet enn de vanlige ballade-greia de vanligvis sender.


De fikk nesten dobbelt så mange poeng fra juryene som de fikk fra folket, men når beste poengsum er 6 poeng blir det stusselig til sammen.


Ikke overraskende ble dermed våre danske venner eneste nordiske land som fikk opptre i finalen, dit kommer de som oftest.


Men, de to siste årene har de ikke vært der og jeg kan ikke tenke meg at de har lyst til å ta en trippel på akkurat det, dog da bør låtene i den danske finalen forbedres skikkelig, der er det mye tamme greier som ikke har en snøballs sjanse i en pizza-ovn til å gjøre bra det ute i Europa.