10. okt, 2022

Nesten til topps - 2005

Hva gjør man når man allerede har kommet på tredjeplass med ganske så få poeng opp til seieren?

Jo, man prøver igjen og håper på bedre lykke, men alle gode ting er altså ikke to, men hun hoppet en plass opp på seierspallen da.

Det fikk altså maltesiske Chiara oppleve da hun prøvde seg for andre gang i vår kjære konkurransen med låten «Angel».

Store ballader var åpenbart greia til denne unge damen og akkurat den greia kan hun virkelig til fingerspissene.

Så uendelig synd at en gresk-svensk jente ved navn Helena kunne fremføre gresk-inspirert euro-pop med enda lengre fingerspisser.

Hele 38 poeng lenger rakk det for henne og Chiara måtte nok en gang ta til takke med en kanskje litt mindre sur andreplass enn tredjeplassen i 1998 vil jeg tro.

Ned til Romania på tredjeplass var det komfortable 34 poeng så en ganske så overbevisende andreplass for unge frøken Siracusa.

Vi husker vel alle at Chiara prøvde seg en gang til i 2009, men at alle gode ting er tre føler jeg at hun ikke tror på , da ble det en skuffende 22.plass.

Ellers kan jeg lese meg til at Chiara gråt i timevis på badet på hotellrommet da hun var så ergerlig nært seieren i 1998.

Det virker ikke som hun har gjort så mye av seg musikalsk etter sine tre ESC-opptredener, synd det for denne nasjonen hadde trengt en seier snart.

De er tross alt det landet med lengst ESC-historie uten å ha vunnet, kan noen få overbevist Chiara om at alle gode ting er fire mon tro?