12. mar, 2018

Svensk nedtur

Etter å ha spredt superlativer over den norske finalen er det på tide å si noe om den svenske finalen.

Sverige er det landet som regnes som desidert best på nasjonale finalen, men selv de beste kan ha en dårlig dag eller kanskje til og med en dårlig sesong.

David Lindgren er en veldig flink artist og en fantastisk sanger. Men, jeg klarer ikke å fri meg fra følelsen av å ha sett på «The David Lindgren Show (inkl. Melodifestivalen)».

La den karen få ett eget show og la Melodifestivalen dreie seg bare om de.

For, mens vi i den norske finalen ble satt i stemning av en Grand Prix-kavalkade ble den svenske finalen åpnet av ett show-nummer som hadde absolutt ingenting med Melodifestivalen å gjøre. Triste greier.

Og hvorfor i all verden hedre en svensk hit-låt i ett slikt program. Det finnes det jo 46 uker i resten av året man kan gjøre.

Og hva skal man så si om denne Fab Freddy? Jeg aner ikke om dette er en ekte figur eller en som bare spiller er rolle. Alle må få være akkurat slik de vil etter min mening, men som en del av underholdningen i dette showet fremstod denne karakteren som Not So Fab Freddy. Og det rett og slett fordi jeg synes at han ikke tilførte showet det grann.

Ikke uventet fremstod de 12 låtene som kjemper om seieren som meget velproduserte og stort sett klarte de aller fleste artistene å fremføre låten sin uten at det var så mye å utsette på innsatsen.

Men, etter min mening hadde ingen av låtene det virkelig store wow-faktoren og mange låter satte sin litt til spesialeffekter.

Ikke minst låten til Benjamin Ingresso som tok en komfortabel seier etter å ha vunnet både hos den internasjonale juryen og hos det svenske folk.

Låten er grei nok, det er showet som drar den opp og jeg er litt spent på hvordan dette blir mottatt ute i Europa. Jeg synes han mangler litt sjarme i ett show om er spekket med visuelle effekter.

Tror vel fortsatt jeg vil holde Mariette som min favoritt selv om det virket som om litt av energien i fremføringen hadde gått tapt i finalen.

Uansett, jeg håper og tror at alle de tre landene som er i den andre semifinalen burde ha en god sjanse til å ta seg til finalen slik det ser ut nå.