24. mar, 2021

Når det nesten ikke er noe poeng å delta - 1998

Dette året der jeg selv for første gang fikk oppleve den internasjonale finalen fra første rad ble det skikkelig hardt kamp å få være med i min serie.

Sist kom Sveits som ikke fikk poeng, nest sist kom Frankrike som dog fikk poeng fra to land og som om det ikke var nok på tredje siste plass kom Ungarn som fikk hanket inn totatl 4 poeng fra tre land.

Deretter følger hele tre land som har det til felles at de bare fikk poeng fra ett land og dermed kvalifiserer til å være med her.

Dessverre for Hellas kommer de ikke med, de fikk som vanlig en 12’er og ESC-fans trenger cirka 0,0000012 millisekund på å vite at den poengsummen fikk de fra Kypros.

Da var det muligens litt verre for Slovakia som fikk 8 poeng fra første jury som stemte Kroatia og så var den poengkranen stengt igjen.

Dog kan Katerina Hasprova skryte av å være den eneste slovakiske artisten som har ligger på en pallplassering i løpet av en ESC-avstemming.

Men, jeg tar altså kun med den av de som kvalifiserer til å være med og som gjør det dårligst poengmessig.

Dette året ble det rumenske Malina Olinescu og låten hennes «Eu Cred».

«Jeg Tror» betyr det og jeg aner ikke hva hun egentlig trodde, men hun håpet nok på flere poeng enn de seks hun fikk fra dette årets vinner-land Israel.

Denne 22-plassen til Malina er faktisk den dårligste plasseringen Romania har hatt i den internasjonale finalen, jeg regner da ikke med de fire gangene de ikke har kvalifisert seg til finalen.

Madam Olinescu vant den rumenske finalen med kun 14 poeng og det er jo ikke mye når hun totalt fikk 634 poeng.

De tre neste på resultatlisten skulle få sine ESC-øyeblikk senere.

Vi snakker nemlig om Monica Anghel, Sanda Ladosi og Paula Selling.

Malina forsøkte seg en gang til i den rumenske finalen med en sang med en tittel som på norsk er «Stillheten Smerter».

Denne tittelen skulle dessverre vise seg å være skremmende aktuell for henne.

For i en alder av kun 37 valgte hun å avslutte sitt eget liv i 2011.

En liten trøst i dette triste er jo at hun har en monumental ESC-låt vi kan minnes henne ved.