23. sep, 2022

Nesten til topps - 1994

Så skal vi til den første internasjonale finalen jeg var til stede på utenfor Norden.

Dublin var stedet, våre irske venner vant på hjemmebane og det med den klareste seieren av alle de 7 seirene de har fått.

Hele 60 poeng manglet polske Edyta Gorniak på å kapre seiere, men hun kan fortsatt smykke seg med beste polske plassering i vår kjære konkurranse.

Det er vel liten tvil om at juryene dette årets lot seg imponerer av en fremragende stemme og det faktum at hun sang litt av låten sin på engelsk på den siste generalprøven.

Og det var den den generalprøven juryene fikk se på før de skulle dømme under selve finalen.

Slikt ble det litt bråk av og hadde unge frøken Gorniak vunnet med låten «To Ni Ja» hadde muligens seieren stått i fare.

Men, siden hun endte på andreplass var det kun 6 land klagde på dette og i følge reglene måtte det 13 land til før en diskvalifikasjon eventuelt hadde slått inn.

Uansett så var det en brakdebut for dette landet som hadde 38 poeng ned til tredjeplassen så de fortjente denne plassen.

Edyta har virkelig prøvd hardt på å bli en internasjonal stjerne, men bortsett fra litt suksess i noen land er det stort sett i hjemlandet hun har herjet musikalsk.

Dog, da hun prøvde seg på nytt i den polske finalen i 2016 kom hun på andreplass og da spørs det vel om hun gidder prøve flere ganger, men dette landet har bare hatt 2 topp-ti-plasseringer etter sølvplassen på første forsøk, så hvem vet?

Nyeste kommentarer

26.09 | 20:30

Det var Ilse de Lange som stod bak vinnerbidraget fra 2019. Hun introduserte Duncan Laurence for utvelgelseskomiteen.

24.08 | 16:59

Vel, ligner for mye på "Shallow" for min smak

11.05 | 07:16

Den desidert beste låta ble fremført av en italiener i pausen før resultatene kom. Det sier litt

10.05 | 11:59

Helt enig👍

Del denne siden