8. feb, 2017

Melodi Grand Sutring

På en sånn dag som i går der artister og låter avsløres bør det være masse positive kommentarer og diskusjon om hvilken låt som er best og hvorfor. Men, i stede opplever jeg masse små-sutring om hvor dårlige låter det er og gnåling om tre stykk bidrag fremført av godt voksne menn. Og siden disse godt voksne mennene også er kjendis- kvoten i årets MGP så er det ikke måte på hvor mye elendighet det er. Jeg så også på pressekonferansen at det var de to kjendis-deltagerne som fikk brorparten av oppmerksomheten fra pressen. Og hadde Kristian Valen også vært der hadde det vel bare vært smuler av oppmerksomhet igjen til det 7 mer ukjente artistene. Og det er veldig synd. Jan Fredrik Karlsen ser jeg også får så hatten passer og det er noen som ønsker han dit pepperen gror, eller kanskje til et sted hvor ingenting gror slik at vi blir kvitt karen en gang for alle. Jeg for min del skjønner ikke hvorfor en person med så mye entusiasme skal være ett problem. Men, skylden for årets miserable utvalg av låter får han okkesom.
Etter min mening er hovedgrunnen til denne situasjonen at vi får høre lusne 15 sekunder av låten og det med prat oppå der artistene sier hva de heter og sangens tittel. Og da forsvinner det som kunne gjort at akkurat deres låt fikk den oppmerksomheten de fortjener. Dette bør MGP-redaksjonen gjøre noe med til neste presselansering. Hadde vi bare kunne fått ett minutt av låten så fikk vi med oss ett vers og ett refreng og man fikk da en mye bedre grunnlag til å bedømme låten + få ett forhold til låten.
Så til dere som har sutret, jeg har som sagt hørt alle låtene i sin helhet og jeg er veldig sikker på at dere vil finne favoritt-låter blant disse som dere vil heie på med hele hjertet. Og det blir en festaften 11 mars det kan jeg garantere.