9. feb, 2017

Vanskelige valg

Jan Fredrik Karlsen fortalte oss at de fikk inn 1036 låter og selv om jeg liker de 10 som er valgt ut kan jeg ikke la være å undres på hvordan la oss si de 50 beste etter deres smak var. Er det noen gode låter som har blitt oversett. Jeg vet at de av og til har en god låt, men ikke finner eller får tak i den beste artisten til å fremføre den. Og så tar de samme låt frem fra skuffen påfølgende år og kanskje de har klaff da. Det vet jeg har skjedd med norske MGP-låter.
De som velger ut låtene gjør det jo delvis ut fra sin personlige smak og den kan jo feile av og til. I 1962 ble en av de største hiten i Norge det året "Æille Så Ner Som A Ingebjørg". Hele 15 uker lå den på VG-lista med 2.plass som beste plassering, og den ble sendt inn til MGP, men refusert. Den låten som representerte oss det året "Kom Sol, Kom Regn" sunget av Inger Jacobsen kom seg aldri inn på VG-lista den.
Og låten som Norge kom på 2.plass med i 1996 "I Evighet" sunget av Elisabeth Andreassen ble først sendt inn til den norske finalen i 1991. Den ble avlyst på grunn av for dårlig kvalitet på de innsendte låtene. I ettertid kanskje en smule overdrevet og rar beslutning.
Jeg tror med hele mitt hjerte at de som velger ut låtene til MGP gjør det med ett ønske om at dette er låter som skal falle i smak og ha en god mulighet for å kunne falle i smak ute i Europa også. Jeg er dog en smule skeptisk til at den såkalte lyttergruppen består kun av radio-folk. Riktignok lytter de til musikk hele dagen og bestemmer hva du og jeg skal få føre på av musikk på diverse radiokanaler. Jeg kunne vel tenkt meg at også denne lyttergruppen hadde medlemmer som ikke bare tenkte på om en låt har "radiopotensiale", men kanskje litt utenfor boksen. En som kunne få frem virkelig særegne låter, med unntak av låten til Elin & The Woods synes jeg vel vi ikke har det i år akkurat.
Uansett, jeg tror nå at når "folket" får høre hele låtene til uken så vil stemningen bli bedre og snakket om hvem som bør representere Norge i Kiev ta av.