11. feb, 2017

Malmø calling

Delfinale 2 i Sverige er på gang og vi får se hva de finner på i finalebyen fra 2013. Det har vært svært forskjellige meninger om programlederne og personlig synes vel der er sånn passe OK. Men, Petra Mede-nivå er det ikke på dem, og sånn cirka 85% av humoren de prøver seg på er uforståelig for meg.

Melodi 1 - Mariette

Endelig en låt med særpreg i svensk del-finale, de er det ikke plagsomt mange av gitt. Jeg synes i grunn dette var kult og deilig å høre på, men den ble vel litt vel repetitiv sånn etter hvert og klarer ikke helt å ta av.
Terningkast 4

Melodi 2 - Roger Pontare

Mystisk og storslagen på en gang. Som alltid levere Roger varene og som alltid ett svært uvanlig kostyme. Men, låten er ikke plagsomt original og blir etter hvert ganske så kjedelig. Terningkast 3

Melodi 3 - Etzia

Så prøver vi oss på litt reggae-light. En søt liten sak av er glad-sommer-låt, litt uggent sunget dog. Men, heller ikke her klarer artisten å få låten til å ta helt av, den labber av sted i ett bedagelig og litt uinspirerende tempo.
Terningkast 3

Melodi 4 - Allyawan

Så må rapperne få sin dose. Og som nesten vanlig er stemmebåndene ikke helt justert til synging. Dette var nesten slitsomt falsk og en aldri så liten lidelse å måtte høre på.
Terningkast 2

Melodi 5 - Dismissed

Så skal det rockes og disse gutta kan jeg ikke beskylde for ikke å ha pynta seg til TV-opptreden sin. Og de kjører ikke en vanlig stil kan man si. Synge kunne de, men jeg ble vel ikke så veldig tiltrukket av låten, den ble for intetsigende.
Terningkast 3

Melodi 6 - Lisa Ajax

Flott stemme på jenta, men låten er en skikkelig seigsuppe av en rimelig kjedelig låt. Og når låten "høydepunkt" er at hun bruker F-ordet så blir det heller ett lavpunkt i mine øyne. Og i dagens språkdrakt kan den ikke delta for Sverige internasjonalt.
Terningkast 2

Melodi 7 - Benjamin Ingrosso

Så virker det som om det endelig skal bli litt fest på scenen og det ble det gitt. Får litt Michael Jackson-vibber og det er ikke gærnt det. Litt mer sjarme i fremføringen hadde ikke skadet, eller er det lite å klage på.
Terningkast 5

Alt i alt var dette ikke helt det store det vi fikk presentert i dag. Og jeg tror vel at det blir låtene i hver sin ende av startlisten som kommer seg direkte til finale. Og muligens de som startet tredje-sist og nest-sist som må prøve seg en gang til senere for å nå finalen i Stockholm.

Endelig ett pauseinnslag med Mello-musikk, det kan man like :-) og det gjorde publikum i salen også.

Så skal 2 forsvinne ut av konkurransen og dem 5 som overlever er: Mariette, Benjamin, Roger, Lisa og Dismissed. Ingen overraskelser der gitt.

Så skal første låt rett til finalen avsløres og den første som kan juble er Mariette. Ingen stor overraskelse det nei. Og hun tråler i vinnerfremføringen sin.

To låter skal til siste sjanse-showet og det blir Dismissed som blir glade for det og Lisa Ajax. Tipper jeg helt rett i kveld mon tro. Og det andre bidraget som går til finalen blir Benjamin Ingrosso. Full pott på meg og en dansbar låt i finalen.