26. apr, 2017

Er det Italia som vinner det hele?

Det virker som om "alle" har bestemt seg for at det blir Italia som tar med seg hjem Grand Prix-pokalen hjem i år. Grand Prix-klubbenes avstemming viser samme tendens. Her har de fått |12 poeng fra alle land som har stemt hittil med unntak av en 7er fra Armenia, en 8er fra Hviterussland og to 10ere fra Ungarn og Latvia.
Selv om det gjenstår 11 land i denne avstemmingen er det vel liten tvil om hvem som tar seieren her og spenningen er vel mest på om det blir flere land som ikke gir 12 poeng til Italia.
For øvrig er de fleste GP-klubbene stort sett veldig enige og med veldig få unntak får de 5 landene som er i teten stemmer fra alle klubbene.
Også hos book-makerne er det bortimot enstemmig enighet om hvor gullet går. Mange av dem er allerede nede i 1 i odds, så det er i grunn ingen grunn til å spille på dem lenger.
Men, holder dette til seier da? Ryktene sier at vår italienske venn Francesco sin video med sitt bidrag allerede er vist over 100 millioner ganger på YouTube. Imponerende tall, men antall visninger på nettet gjør likevel ikke en låt til en vinner.
Jeg spilte låten til noen av mine venner som ikke er plagsomt Grand Prix-interessert. Og deres reaksjon var passe lunken, de hørte ikke en vinnerlåt. Og uten å røpe for mye, men panelet i Adresse Kiev tar heller ikke av over det italienske bidraget.
For hvis Francesco skal gjøre sin opptreden som i San Remo-festivalen vil han og gorillaen hans stå alene på scenen der de gjør noen armbevegelser. Vil det gjøre like stort inntrykk da når han har 25 andre velregisserte bidrag som opptrer samtidig?
Dette er i grunn ikke så lett å svare på før vi har fått sett bidragene på scenen, men av en aller annen grunn føler jeg på meg at Italia vil snuble litt på målstreken og ikke vinne. Ikke det at jeg aner hvilken av årets låter som skal snyte Francesco for seieren, det vil neste ukes øvelser kanskje vise.
Uansett øvingene starter på søndag formiddag og vår svenske venn Robin som akkurat nå ifølge både Grand Prix-klubbene og book-makerne skal få årets bronsemedalje får testet scenen som første mann.