2. mai, 2017

Andre del av dag 3

Romania

Du grønne glitrende, her vet jeg nesten ikke om jeg skal le eller gråte. Dette er ett kakofoni av farger, rap, jodling og all annen form for ulyder der i mellom. At noen lar seg fenge av dette er uforståelig for meg, men desto hyggelige for dem. Når de i tillegg drar frem to store kanoner på scenen lurer jeg på om det er tacky eller ufint ovenfor et land som har krigslignende tilstander i en annen del av hva de fortsatt anser som sitt landområde.

Nederland

De tre jentene i OG3NE gjør låten sin prikkfritt vokalt sett hørt med mine ører, det legges mye sjel i det de gjør, men jeg lar meg likevel ikke overbevise helt. Dette blir mer en låt som viser at de kan synge i forhold til å våre en låt de kan fremføre med overbevisning. Jeg legger ikke denne låten i handle-boksen min, og de glitrende kostymene de har på seg er litt for voksen dame for meg og dermed litt for gamle for jenter som er 21 og 22 år gammel.

Ungarn

Dette begynner som en eksotisk og veldig vakker sang og jeg lar meg forfører musikalsk av dette. Men, så må Joci bryte inn i litt rapping og det ødelegger inntrykket for mange som hører på. Jeg har vel lært meg til å akseptere dette sånn etterhvert og ender vel opp med å like dette riktig så bra. Og veldig bra at våre ungarske venner som en av de veldig få satser på ett lokalt språk som vel faktisk er ett minoritets-språk også i Ungarn.