3. mai, 2017

Grabber de finaleplassen?

I år har vi en sangtittel som er veldig brukbar for ordspill. På vei til hallen i dag kunne jeg se at noen hadde grabbet N´en i Eurovision-skiltet jeg går forbi. Men, det store spørsmålet i dag er om JOWST grabber en av de ti finaleplassene som er til utdeling neste torsdag.
Og siden Norge har sin første øvelse i dag vil mange føle at de har ett bedre svar på akkurat det essensielle spørsmålet om Norge går til finalen.
Da jeg hørte årets låt første gang i januar tenkte jeg at her har vi noe som ligner på musikk Kygo lager. Og hvis jeg skulle arkivere dette måtte det bli i fordeler "Behagelig bakgrunnsmusikk". Da hadde jeg nemlig ikke fått med meg teksten.
Senere plasserte jeg også låten i kategorien "Ikke lett å lage god TV av". For to karen, en bak keyboard og en ganske stillestående bak mikrofonen kan fort bli 3 lange TV-minutter. Og med det i mente antok jeg et låten på en god dag kunne komme til finalen.
Da var det i grunn veldig deilig at når jeg så generalprøven til den norske finalen ble så positivt overrasket når JOWST stod på scenen. Gutta og teamt bak fra NRK hadde gjort låten til en meget så TV-vennlig låt og det fungerte som bare rakkern. Der og da skjønte jeg at noe var på gang. Og noen timer senere kunne det løfte seierstrofeet over hodet og juble for seieren.
Akkurat den følelsen jeg fikk etter at jeg så JOWST første gang på scenen i Oslo Spektrum håper jeg å få i dag også etter at JOWST ha øvd.
I går så jeg en artikkel om kostymene de skal ha på seg, Musikkstilen til årets norske låt kalles av noen tropisk house, vel det var ikke mye tropisk i de kostymene. Nå er jeg personlig stor motstander av altfor mye mørke klær på scenen, men har akseptert at akkurat det funker veldig bra for mange andre. Det jeg likte av de jeg så som i mine øyne hadde noe munkeaktig over seg er at det virker veldig gjennomført og at artistene selv har vært med på den kreative prosessen og føler seg vel i dem.
Pressesenteret er bare noen meter unna scenen og jeg hører noen artister varme opp stemmen sin i bakgrunnen så snart er denne dagen i gang. Håper jeg smiler bredt over den norske innsatsen om noen timer.