4. mai, 2017

Dag fem del 2

Montenegro

Dette er vel bidraget med det høyest homo-grad i år. Og det er absolutt likandes og en av mine favoritt-bidrag. Vokalt er det grensen og det mangler fortsatt litt energi i selve fremføringen. Mye posering i låten og den må bli litt skarpere for å understreke låten litt bedre. Håper dette går til finalen, men er vel redd at akkurat slike låter faller gjennom på en tirsdag-kveld.

Finland

Noen land bare treffer helt blink på måten de fremfører låten sin og våre venner i Norma John har en innertier så sett. Jeg finner i grunn ingenting å sette fingeren på her, dette er bare utrolig vakkert og stemningsfullt. Hvis ikke dette seiler rett inn i finalen er det noe seriøst feil med hele opplegget. Men, jeg er i grunn ikke redd for at dette går galt.

Aserbadsjan

Her synges det om skjelett så da er det kanskje ikke så rart det blir mørkt og dystert på scenen. Og hestehoder er ikke akkurat vanlige effekter på en Grand Prix-scene. Vel, jeg lar meg ikke fenge av dette, blir for tungt og trist dette og selv om Dihaj synger greit nok blir dette i dystreste slaget for meg. Men, er vel redd dette blir finale, selv om jeg vil smile bredere hvis det ikke skjer.

Portugal

Det er utrolig sjeldent at det kommer så vakker musikk på en Grand Prix-scene. Dette er inderlig, sårbart, vakkert, betagende og en hel masse fine ord til. Og selv med søsteren og komponisten Luisa som stand-in på øvelsene trekker det ikke ned i det hele tatt. Og uansett om det blir Salvador eller Luisa som synger på tirsdag seiler dette uten problemer rett inn i finalen.

Hellas

Fra skjønn-sang til noe av det falskeste jeg har hørt fra en ESC-scene på lang tid. Flere ganger skjærer hun ut i noe grusomt falske toner som skjærer i ørene og gir ørevoksen sjokk. Den hudfargede kjolen men årets høyeste splitt er totalt feil og at Demy er veldig vakker er i grunn det eneste positive jeg har å slenge inn her. Jeg håper og tror at dette ikke blir finaleplass jeg da.