4. mai, 2017

Siste del av dag 5

Polen

Det å mestre store ballader er ikke alle forunt, men Kasia fra Polen er inne i den kategorien. Storslagen vokal fremføring av denne store balladen og med såpass mye mye innlevelse at dette ganske så lett burde ta henne til finalen. Og flagrende hvite gevanter skader heller ikke på total-inntrykket, det bare forsterker det. Alt i alt så burde dette holde til finaleplass.

Moldova

Endelig en skikkelig gladlåt. Norgesvennene Sunstroke Project har en formidlingsglede som man i grunn bare kan misunne dem. Nytt av året et trampe-med-en-fot-dansen de innfører. Jokke-dans er bare såååå 2010 liksom. Og for å glede oss nordmenn slenger de inn noen splitthopp også. Dette må man bare elske og all denne kjærligheten bare må ta dem til finalen.

Island

Etter to smeller i Grand Prix-trynet fortjener vel i grunn ikke Island og Svala en ny nesestyver, men både jeg og book-makerne er i grunn enige om at hun nok for det. Låten er så igjennom kjedelig og uansett hvor mye hun prøver og hvor mye innlevelse hun sprer ut til oss blir det største spenningsmomentet om puppe-teipen holder for hun har årets største splitt der dere vet. Er nok redd for at finalen blir papirløs.

Tsjekkia

En av mine favoritt-låter, men akkurat den fan-klubben virker det som om jeg omtrent må drive alene. I en passe malplassert gull-lame-buksedress synger hun greit nok, men uansett hvor mye hun prøver å virkelig inderlig så blir det i grunn bare med forsøket. Låten virrer rundt og hvis det er noe hun prøver å fortelle oss kommer ikke den beskjeden frem er jeg redd.

Kypros

Tyngdekraften er det siste temaet vi skal innom i dag. Kypriotiske Hovig med svensk låt stiller i mørke klær. Synger vel greit nok, men mangler en god del på sjarmen og heller ikke alle dansetrinnene sitter helt som de skal. Med en låt som er såpass tungnem og kjedelig i utgangspunktet tviler jeg sterkt på at dette svever inn til en finaleplass.