6. mai, 2017

Låt 6 til 10 semifinale 2

Nederland

Køntri-ballade med trøkk er det de tre jentene i OG3NE (ikke be meg om å uttale det navnet) serverer oss. Og vokalt og fremførings-messig er dette riktig så bra. Det tar riktignok mesteparten av sangen før det oppstår kjemi mellom disse tre jentene på scenen, men når det oppstår er dette tøffe greier. Jentene har mørke glitter-kjoler som jeg synes er litt for kjerring-aktig for jenter som er 21 og 22 år gamle.

Ungarn

Når man er en så god fremfører som ungarske Joci er trenger man ikke å synge på er språk folk flest ikke forstår. Det er ungarsk med noen ordspill innflettet som er typisk for den romani-kulturen han tilhører. Jeg har lært meg å leve med den rap-delen i låten som bryter veldig mest resten av låten som er inderlig og full av en sårbarhet som berør meg sterkt. Kul kostyme som har elementer fra kultur det også.

Danmark

Kostyme-messig har Anja tatt til vett og funnet frem den røde kjolen fra dansk finale (eller en som ligner fælt). Men, den til tider skrikende fremføringen av denne drit-kjedelige balladen er tre minutter av musikalsk terror for mine ører. Og når hun i store deler av låten har kontakt-problemer med kamera og det hele virker innadvent skrikende kan jeg i grunn styre meg jeg.

Irland

Nok en stor mektig ballade, så synd bare at Brendan har så lys stemmer at man nesten lurer på om han har vært gjennom stemmeskiftet ikke. Litt stygt kan man nesten si at han enda ikke har fått baller nok til å fremføre en slik ballade. Synd i grunn da sangen i seg selv faktisk er rett så bra og hadde fortjent en vokalist som kunne fått ut styrken og budskapet i den på en bedre måte. Og hva i all verden gjør den luftballongen på scenen?

San Marino

Litt god gammeldags disco er aldri feil. Eller er det muligens det? Vel, i akkurat dette tilfellet tar våre venner Valentina og Jimmie oss med på en fest som slitet grusomt med å ta av. Den kjemien som burde ha vært er nesten totalt fraværende og det lille som er virker innstudert og ikke spesielt ekte. De kan få ett plusspoeng for disco-kostymene og grei nok vokal fremføring, men da er det også slutt på poengene.