6. mai, 2017

Låt 11 til 14 andre semifinale

Kroatia

Han skal han for at han, kroatiske Jacques tar på seg en skikkelig vokal utfordring med å praktisk talt synge duett med seg selv. Og som det ikke var nok har han sånn cirka 1000 endringer i kameravinkler og må ha ett svare styr med å huske hvor og i hvilket kamera han skal se til en hver tid. Men, han klarer det ganske bra han, vokal er dette ganske så upåklagelig og jeg tror at han også tar denne litt gammelmodige opera-balladen til finalen.

Norge

Hovedgrunnen for at man øver flere ganger på sin opptreden i dette sirkuset er for at man skal kunne jobbe seg frem til den måten man mener at akkurat sitt bidrag blir presentert på best mulig måte. Og den jobben tror jeg JOWST-gutta nå bør føle at de har fått til. Og det er en bra selvtillit å ha ned seg frem til onsdag når de skal i gang med generalprøvene sine. Og dette blir finaleplass med mindre alle rundt omkring i Europa som like moderne musikk er borte på torsdags-bingoen sin.

Sveits

Så er det tante gul fra Sveits som inntar scenen. En av årets fineste og grande kjoler til tross dette fenger ikke spesielt mye. Hun er veldig stødig vokalt, hun har såpass mye innlevelse i låten at det også er innenfor. Så da er det bare i grunn låten vi har å skylde på. Egentlig ikke så hakkende gærn den heller, men den er så langt inne i radio-vennlig-sonen at de rett og slett ikke har klart å gjøre den interessant på TV?

Hviterussland

Hvis man trenger en liten lykkepille fra årets låter er absolutt denne glade perlen fra hviterussiske Naviband noe man kan skrive opp på resepten sin. Dette er tilnærmelig en overdose av livsglede og det gjør ikke det døyt at vi ikke skjønner bæret av hva de synger om. Vokal er dette bra, det er massevis av kjemi mellom de to og de hvite kostymene de danser rundt i robåten sin med på å skape en god følelse.