7. mai, 2017

De 5 store + Ukraina

Ukraina

Det er bare å konstatere at de kule nedtellings-T-skjortene fra ukrainsk finale har blitt lagt tilbake i klesskapet og de har valgt å gå for temmelig ordinære kostymet. Og vips så forsvant det som var særegen med dette bidraget. Alt dom et tilbake er en ordinær rockelåt fremført på en standard band-som-står-stille-måte og da reduseres dette til en tissepause-låt. De har tross alt startnummer 22 og da bruker urinblæra å kreve sitt.

Italia

Italiensk storsjarmør med navn Francesco fremfører denne storfavoritten som vil få salen til å ta av og antagelig gå bananas. Men, sett fra TV-stolen så er jeg ikke like sikker at de vil ta like mye av. Vet ikke helt hva jeg skal sette fingeren på, men dette fenger ikke meg plagsomt mye. Det plager meg ikke heller, vil glede meg over en italiensk seier, men jeg har en følelse av at de blir snytt for seieren i år også. Tiden vil vise om jeg får rett.

Spania

Med de fargerike skjortene Manel og de gutta som backer han på scenen skulle man nesten tro de hadde lånt fra mitt klesskap. Dette er en låt full av god sommerstemning og man føler nesten at man er på stranden når Manel drar i gang med velkjente spanske sjarmør-takter. Men, han og kameratene hans kunne gjerne stått litt nærmere hverandre på scenen for å få bedre gruppedynamikk. Dette blir mer 4 stykker som har fest hver for seg enn 4 stykker som er på fest sammen.

Tyskland

Det er i grunn helt greit at ikke alle artistene tar den helt ut kostyme-messig, men tyske Levina har virkelig dratt det hele så langt det er mulig inn i grå-hetens triste hjørne. Kostymet er grått, back-droppen er grå, fremføringen er kjedelig og hadde det ikke vært for en låt som det er litt sprut i og det faktum at denne jenta har det vokale på stell hadde dette blitt de tre gråeste minuttene i Eurovision sin historie siden siste gang sendingen var i sort/hvitt og det var i 1967.

Storbritannia

Lucie er en artist med mye musikal-erfaring og det kommer veldig godt frem i denne fremføringen. Vokalt veldig stødig og med en innlevelse som får en til å tro på det hun synger om. Denne dama ser rett inn i kamera og formelig trygler for din oppmerksomhet. Og kanskje lykkes hun og i gull-kjolen sin klarer hun kanskje å få en anstendig plassering for Storbritannia. Det har de ikke hatt mange av de siste årene.

Frankrike

Nei, nei, nei, Alma måtte du gå i akkurat samme fella som Amir gjorde i fjor. Uansett hvor vakker og sexy du er og hvor bra du synger og hvor bra låten din er. Du er ikke i den fjerneste nærhet av å kunne fylle den scenen du står på. Dette kunne vært den festen, i stede er det partyfaktor på høyde med onsdags-bingoen på samfunnshuset på Kløfta. At noen aldri skal lære.