16. jun, 2017

Hvorfor kom Litauen på 39 plass

2017 var definitivt ikke helt årets for våre baltiske venner. Alle tre var rimelig langt unna finaleplass og den litauiske gruppen Fucedmarc klarte riktignok å hente inn 42 poeng og de var faktisk av det gode slaget. Televotingen gav den 25 poeng hvorav en 12er fra Irland og en 10er fra Norge. Så det var altså den låten norske TV-seere likte nest best i semifinalen. Juryene gav dem 17 poeng hvorav de 7 de fikk fra Hviterussland var best. Men, selv med en 12er så ble det bare nest siste plass.

Gruppen Fusedmarc består egentlig av 3 personer, men siden man trengte 4 korister ble en av gutta i denne trioen sittende bak scenen eller hvis han satt i green-room satt han vel egentlig foran scenen. Gruppen har eksistert siden 2005, men har kun gitt ut en EP i 2005 før neste sang på diskografien deres er Grand Prix-låten fra i år.

I Litauen brukte de faktisk 2 måneder med ikke mindre enn 7 del-finaler og en semi-finale før selve finalen, så de som vant måtte kjempe for seieren. Fusedmarc vant hos både jury og televoting så det var en fortjent billett de fikk til Kiev.

Hvorfor gjorde de ikke bedre da? Vel med en vokalist som knapt nok ser i kamera blir det som skjer på TV veldig intetsigende og rotete. Passe dårlig engelsk og variabel vokal trekker heller ikke opp. Åpenbart er det Lille My fra Mumie-dalen som må ha vært inspirasjonen på kostymeområdet, men det kunne ikke redde dette fra den nest siste-plassen de fikk i sin semifinale. Og neste gang de deltar bør de huske på at de er på TV, det bruker å hjelpe.