8. jan, 2018

På glattisen

Så når jeg zappet rundt på TV-kanalene at det har vært ett mesterskap på skøyter og da tenkte jeg at is kan jo være ett spennende tema.

Det er bare ett par år siden vi i Norge hadde is som tema i vår sang. Dessverre forlot Europa oss ute i kulden finalemessig. Men, Agnete taklet dette, med sine problemer utmerket og jeg er fortsatt stolt av henne etter at hun kom og pratet med norsk presse etter at hun røk ut i semifinalen. Tøff dame.

Skal man kåre en isdronning i Eurovision-historien kommer ikke jeg utenom Sveriges representant i 2009 Malena Ernman. Hun fremstår som den perfekte isdronning, men heller ikke hun klarte å komme helt inn fra kulden. Kun 21.plass i finalen ble hun takket av med.

Noen har faktisk iført seg skøyter på en Eurovision-scene og det gikk helt til topps. Og det er faktisk 10 års jubileum for denne seieren. Heldigvis for Dima Bilan valgte han en olympisk gullmedaljevinner til å foreta skøytingen. Evgeni Plushenko het han og sammen med en fiolinist fra Ungarn som spilte på en fiolin verdt over 20 millioner og fiolinen hadde egen breiskuldret livvakt som aldri var mange meter fra den før nevnte fiolinen. Og denne sammensetningen gikk altså til topps. Snakk om å bryte isen i Europa. Det spørs om han hadde fått til det samme i år.