28. jan, 2018

Mamma mia

I år har vi en låt i MGP om omhandler en person de fleste setter veldig høy, nemlig moren sin.

Mødre er ikke ert ukjent fenomen i Grand Prix-historien.

Allerede i 1969 sang Jean-Jacques fra Monaco sangen «Maman». Og siden han var bare 12 år og frem til da, tidenes yngste deltager så regner jeg med at han hadde med seg moren sin til finalen i Madrid. Hans lovprising av mødre kom på en hederlig 6.plass. Men, siden det var 4-delt førsteplass kan man på en måte si at han kom på 3.plass.

24 år senere var det en annen franskspråklig sanger som også hedret mødre. Eller rettere sagt moder-landet sitt. Patrick Fiori sang «Mama Corsica», antagelig en hyllest til den vakre øya i Middelhavet.

Denne franske sjarmøren klarte å klarte helt opp p 4.plassen. Ett surt poeng foran Norges Silje Vige.

Hadde bare våre «kjære» naboland Sverige og Danmark bare giddet å gi oss ett simpelt poeng hver så hadde vi slått Frankrike.

I 2009 da vi vant i Moskva sang det russiske hjemmehåpet Anastasia Prikhodko en dramatisk låt som het «Mamo», det holdt kun til en 11.plass.

Endelig skal vi til den morshyllesten som gjorde det best og da skal vi bare et år tilbake i tid. Moldovske Sunstroke Project sin festlige hyllest til alle mødre «Hey Mamma» skapte morsglede i hele Europa og ble belønnet med en flott tredje plass.

Er vi klar til å heie på flere mødre i år mon tro?