3. feb, 2018

Svenske delfinale 1 - 2018

Aldri et Melodifestival-år med en stort showstart på sesongen. Man skal aldri være i tvil om at dette er noe svensk TV virkelig satser stort på.

2777 bidrag har blitt til 28, så får vi se om de få som kom gjennom det veldig trange nåløyet fortjente å komme gjennom.

Melodi 1 - Sigrid Bernson

Partystart på året og dette svinge jo ganske så bra det. Søt jente, hun kan synge og hun kan danse og låten er spennende nok. Og slutten av låten var jo kul den.

Terningkast 5

Melodi 2 - John Lundvik

En litt melankolsk ballade nå og den kjekke karen som synger smiler rett og slett litt for mye for min smak, Det blir litt krasj mellom låten og fremføringen. Synd, for låten er veldig fin den.

Terningkast 4

Melodi 3 - Renaida

Kul jente, særegen stemme, kult kostyme, hva kan egentlig gå galt her? Ingenting viser det seg, denne låten bare vokser og blir kulere og kulere. Dette kunne man absolutt like ja og dette er heite rytmer gitt.

Terningkast 6

Melodi 4 - Edward Blom

Ja hva var dette da. Mulig denne karen er veldig kjent i Sverige, for meg ble dette litt vel mye mat og altfor lite skikkelig musikk. Sangmessig var han på kanten og alt i alt mistet jeg "matlysten" på denne låten.

Terningkast 2

Melodi 5 - Kikki Danielsson

Endelig en skikkelig Mello-dronnning på scenen. Denne gangen som køntri-royal. En behagelig ballade av det koselige slaget og de gamle viser at de er eldst og fortsatt kan dette gamet.

Terningkast 4

Melodi 6 - Kamferdrops

Tenkt en norsk artist som er med. Og vi får en rosa eksplosjon. Låten er kul den, men vokalmessig ble dette da veldig så tamt da. Litt magi for de plass til i showet og der kom tonarthøyningen, kvelden er reddet.

Terningkast 5

Melodi 7 - Benjamin Ingrosso

Treg start på låten, men det glemmes raskt når låten tar seg opp. Lysshowet er kjempekult og med en artist som kan både synge og danse samtidig burde dette gå bra. Showet trekkes ned av det blir litt sjarmløst i lengden, skulle nesten ikke tro dette var fremført live.

Terningkast 4

Så skal altså 7 låter bli til 5. Har vel en følelse at det blir Kikke og Kamferdrops som snubler på den imaginære målstreken først i dette programmet.

Så skal de ha ett pauseinnslag og da kommer en nytolkning av en svensk hit-låt som har INGENTING med Melodifestivalen å gjøre. Hva skal dette bety? Jeg hadde forventet bedre enn dette SVT!

De fem som går videre er: Benjamin, Renaida, Sigrid, John og Edward. Med, andre ord jeg fikk rett. Vel, Kamferdrops kom ikke sist da.

Skal jeg tippe hvem som går direkte til finalen tror jeg vel at Benjamin er 100% sikker og så tror jeg at de siste direktebilletten går til en annen matglad kar, nemlig Edward.

Tror vel også at Sigrid og John får en ny sjanse, mens Renaida får den sure 5.plassen.

Første til finalen er John Lundgren. Wow, den så jeg ikke helt komme, men låten er veldig bra, så veldig fortjent. Og jeg skifter til terningkast 5 på låten, men han har fortsatt litt å gå på for å få en virkelig troverdig fremføring.

Og hun som vant Fab-prisen er medlem i den norske Grand Prix-klubben.

To låter skal få en sjanse til og den første er låten til Renaida, så bra! Hun får følge av Sigrid. Greit nok det også.

Er det i grunn spennende nå hvem som går direkte til finalen nå? Nei, var ikke det, Benjamin klarte biffen han.

Nok en gang en fremragende, men litt sjel og sjarmløs fremføring. Tror han beholder terningkast 4 enda en stund.

Det var det for i kveld.