10. feb, 2018

Hva har Danmark på gang da?

Med dansk finale på TV må nok svensk del-finale tas på opptak. Etter to år utenfor finale kreket de seg med et nødskrik og god poenghjelp fra Norge til finalen hvor de endte ganske så nær bunnen. Vil de velge noe som kan gjøre at de klatrer noen hakk på resultatlisten internasjonalt?

Har bevist ikke hørt på låtene slik at de skal være helt ferske for meg.

Det hele starter med en liten historielekse, ikke mye nytt der for en veteran som meg. Men, Eurovision-hymnen som faktisk ble laget på 1700-tallet er alltid et kjekt gjenhør. Og det med en skikkelig orkester.

Den kvinnelige programledere i pen kjole og den mannlige i dongerijakke. Mote-crash med en gang, men de klarer nok jobben sin for det. De kaster ikke tiden på prat og går nesten rett på sangene.

Melodi 1 - Ditte Marie

Søt jente med sped stemme og når hun skal ta litt av blir de dette veldig så skrikende. Låten er vel grei nok uten at den på noen måte klarer å begeistre meg. Nei, her var det mye skrik og lite ull.

Terningkast 3

Melodi 2 - Anna Ritsmar

Stakkars jente, hun forsvinner nesten på scenen. Småsøt låt, litt småbarnslig fremføring og fremtoning, men låten tar seg opp. Dette blir faktisk noen koselige minutter dette og jeg får godfølelsen jeg.

Terningkast 5

Melodi 3 - Rasmussen

Games of Thrones møter MGP. Stor låt, dessverre har ikke sangeren like stort stemme. Litt ute og kjører av og til på det vokale. Synd for med det på plass kunne dette blir veldig storslagent. Nå blir dette små-tamt men alt i alt likevel en bra låt.

Terningkast 4

Melodi 4 - Sannie

Gode gamle Whigfield har likegodt skiftet artistnavn. Kanskje like greit, for dette var tamme greier. Sjelløs stemme og passe kjedelig låt, det er i grunn bare showet på scenen som redder stumpene her.

Terningkast 3

Melodi 5 - Sandra

Så roer vi ned litt, men man må jo lurer på om dansk TV har spart på vokal-coacher. For her har vi nok en artist som synger dårlig, synd for sangen i seg selv er faktisk til å leve med. Men, dessverre så ødelegges den kraftig av en dårlig artist.

Terningkast 3

Melodi 6 - Lasse Meling

Har han særegen stemme, eller synger han her også dårlig. Er vel litt i tvil her, lar tvilen komme tiltalte til gode, men det er ikke en stemme som tiltaler meg. Låten er rotete og masete og når artisten er passe sjarmløs også blir dette tre lange minutter.

Terningkast 2

Melodi 7 - Carlsen

Tre søstre som prøver seg på litt schlager-køntri og dette er ikke så verst dette gitt. De klarer å løfte sangen og gjøre den bedre en den kanskje er og selv om disse også er på grensen vokalt av og til er dette absolutt til å leve med.

Terningkast 5

Melodi 8 - Karui

Litt sær låt og det er ikke noe galt i det. Endelig en som virkelig kan synge og da blir låten straks bedre også. Men, det er litt stakkato og mangler vel egentlig er melodi man kan gjenkjenne. Dette blir bare bra vokal og masse forvirrede rytmer.

Terningkast 4

Melodi 9 - Rikke Ganer-Tolsøe

En låt på dansk, starter rolig, men så tar den av. Vel, ikke så me da, men dette er absolutt hørbart. Jenta kan synge også, så da vil jeg si at denne går helt i greit i land på en brukbar måte.

Terningkast 5

Melodi 10 - Albin Fredy

Skikkelig køntri og karen ha skikkelig køntri-stemme også. Du vet en sånn med litt knekk i seg. Dette svinger, dette låter autentisk og når han også stiller med kveldens desidert beste stemme så må man i grunn bare like dette. Det er driv over sangen. Sceneshowet er en smule rotete og trekker litt ned.

Terningkast 4

Da var alla sangene spilt, det har vært noen korte pauseinnslag med MGP-tilbakeblikk og Grand Prix-ifisering av hverdagen. Helt greie og absolutt til å leve med.

Og det blir aldri galt med en Grand Prix-kavalkade. Og hun som vant sist gang den internasjonale var i Danmark har jammenta kommet på en gjenvisitt. Men, hun kunne ha barbert seg på brystet da.

Så skal superfinalistene avsløres og det er Albin Fredy (bra valg), Rasmussen (ikke veldig overraskende) og Anna Ristmar (WOW så bra).

Anna Ritsmar sin låt er fortsatt veldig søt og sjarmerende og hun er ikke så verst sjarmerende hun heller. Stemmen passer til låten og jeg liker at låten vokser. En skikkelig godfølelse-sang dette.

Terningkast 5 kommer frem igjen.

Rasmussen er neste mann ut og hans flørting med det vikingske høres faktisk bedre ut denne gangen. Stemmemessig er han mye bedre denne gangen og låter får den storheten den fortjener.

Må snu litt på terningen slik at den nå viser 5.

Albin Fredy skrur på køntri-sjarmen nok en gang, men denne gang lar jeg vel meg ikke sjarmere like mye som første gang. Showet hans er litt ufokusert til tider og låten er ikke så spennende, selv om den fenger.

Han får beholde terningkast 4 likevel da.

Det skal vel mye til at de ikke blir en herre ved navn Rasmussen som går hen og vinner dette nå. Har jo skjønt såpass at denne karen har vært den store favoritten på forhånd og han har vel ikke skuffet.

Tredjeplassen går til Albin Fredy med 19% av stemmene.

Andreplassen til Anna får hun fordi hun fikk 31% av stemmene, for med 50% av stemmene var det forhåndsfavoritten Rasmussen som får seg en tur til Lisboa i vikingled. Og heldigvis for dem er han en fredelig viking og er kun ute å erobre stemmer og ikke gjøre der vikinger mest kjent for.

Tror nok Danmark skal være fornøyd med dette og sjansen for å nå en finale burde være til stede og med både Sverige og Norge i samme semifinale burde det dryppe bra med poeng derifra.