10. feb, 2018

Svenske delfinale 2 - 2018

Grunnet dansk finale ser man denne i opptak, men holder meg borte fra sosiale media så jeg aner ikke hva som skjer.

Mens dansk finale var veldig MGP-fokusert driver de med annen musikk i Sverige. Helt malplassert spør du meg, dog er programlederen en god sanger.

Melodi 1 - Samir & Viktor

Tredje gangen de er med og det føles som om det er samme låt for tredje gang. Det svinger og låten utvikler seg litt og har noen overraskende effekter og er i grunn ganske så likandes. Og denne gangen synger de bra også. Og er koreograf har kanskje skjelt vel mye på det moldovske bidraget i fjor.

Terningkast 4

Melodi 2 - Ida Redig

Rolig, men samtidig intens låt. Kul stemme høres det ut som og sånn plutselig tar låten av. Da blir det dessverre litt masete og det jeg likte med låten forsvinner litt. Ikke bare litt forresten, dette ble slitsomt å høre på.

Terningkast 2

Melodi 3 - Jonas Gardell

Så roer vi helt ned og vi får en god gammeldags skikkelig melodi. Veldig sårt og nesten rørende falmende blir dette fremført på en fremragende måte. Så storslagent kan en sang fremføres, enkelt og greit liksom.

Terningkast 6

Melodi 4 - Margaret

Et polsk innslag i en svensk delfinale. Går det bra? Hun var storfavoritt til å vinne del polske finalen for noen år siden, tror nok ikke hun sliter med det stempelet her. Grei nok låt, grei nok fremføring, men ikke plagsomt nyskapende dette. Har liksom hørt dette før mange ganger, men det svinger bra.

Terningkast 4

Melodi 5 - Stiko Per Larsson

Litt sånn lettvekter-rock med reggae-innslag. Uvanlig til å være denne konkurransen det skal han ha, men det fenger ikke plagsomt mye i mine ører. Han synger bra og har bra sjarme på TV, men kanskje vel mye malplassert i dette selskapet?

Terningkast 3

Melodi 6 - Mimi Werner

Får litt køntri-vibber på denne og det er ikke nødvendigvis galt det. Låten tar av til tider og hun har stemme til å ta av. Ganske storslagen låt dette, men jeg klarer ikke helt å sette på fingeren på hvorfor dette ikke fenger meg. Mulig jeg føler at jeg har hørt dette før og at det derfor høres uinteressant ut.

Terningkast 4

Melodi 7 - Liamoo

Er dette noe å holde pusten for da? Rap med en kul underrytme, i grunn en helt OK stemme og når låten har melankolske undertoner er jeg litt ute å kjøre. Jeg liker den sårheten som er i låten og dette faller jeg faktisk for. Og stemmen hans er ikke bare OK, den er veldig bra faktisk.

Terningkast 5

Skjønner fortsatt ikke hvorfor de hedrer gamle svenske slagere som ikke har noe med melodifestivalen å gjøre. Har de ikke andre program de kan gjøre dette på?

Skal vi tro at det er Margaret og Stiko som ryker først i kveld?

De 5 som går videre er Ida, Mimi, Liamoo, Samir & Viktor og til slutt Margaret. What, Jonas Gardell på 7.plass, har de ikke musikk-smak disse svenskene?

Vel, vi får se hvem som går til finalen og hvem som får en ny sjanse om noen uker.

Først til finalen blir Samir og Viktor. Ikke akkurat noen bombe dette akkurat.

Et lite påkledningsstunt og så er vi klar for de to som skal få en sjanse til. Og to er Mimi Werner og Margaret. Helt greit det.

Siste som går direkte til finalen blir LIamoo. OK det for den låten likte jeg best av de 5 som kjempet om finaleplassen.