17. feb, 2018

Svenske delfinale 3 - 2018

I kveld er det Malmö som var vert for den internasjonale finalen i 2013 som er åsted for den tredje delfinalen. 7 nye låter skal kjempe om å få opptre i den store finalen i Stockholm om 3 uker.

Hittil er det bare mannlige sangere som har tatt seg direkte til finalen, man får se om noen av de kvinnelige deltagerne i kveld kan bryte den forbannelsen.

Herre min hatt for ett kjedelig åpningsnummer, det var langdrøyt gitt.

Melodi 1 - Martin Almgren

Vi starter kvelden med litt køntri-pop- I og for seg en grei låt, men man føler jo at man har hørt noe som ligner veldig før. Greit vokalt, men rimelig sjarmløst dette. Så ingen høydare med ande ord.

Terningkast 4

Melodi 2 - Barbi Escobar

Litt moderne pop med techno-base. Skal vistnok være en dyp tekst her, men den forsvinner veldig i veldig tam artist som ikke helt klarer å leve seg inn i sangens innhold slik jeg ser det.

Terningkast 4

Melodi 3 - Moncho

Endelig blir det litt fest på scenen og reggea er ikke plagsomt vanlig i denne konkurransen. Sleng inn litt rap også og vi er i gang. Det svinger bare sådær, det er mangler en god del sjarme for at jeg skal bli hektet på dette helt.

Terningkast 4

Melodi 4 - Jessica Andersson

Så kommer der endelig god gammeldags mello-slager. Deilig, for det er det ikke mye av for tiden. Skulle vel kanskje ønsket meg litt mer trøkk i stemmen til hun som sang, men hun ser ut som en svensk slager-diva skal se ut. Takk dette trengte vi.

Terningkast 5

Melodi 5 - Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

Så får vi det som antagelig blir årets dose med svensk folkemusikk. Og dette låter faktisk ikke så verst dette gitt. Ganske så storslagent og en kar som kan synge og som du ser har stått noen år på scenen fra før av og som ikke trenger masse stæsj for å opptre.

Terningkast 5

Melodi 6 - Dotter

Over til litt mer dramatisk pop. Ett veldig særegent stykke musikk dette, liker at det er så uvanlig, men sliter litt med å bli helt fortrolig med dette. Det blir litt for rotete for meg og opptredenen er for innestengt og innadvendt til at jeg henger meg på dette helt.

Terningkast 4

Melodi 7 - Mendez

Det andre latino-bidraget i kveld. Og her synges det på spansk også. Men, ta det med ro, det synges på engelsk også. Veldig variabel på det vokale, versene er litt tamme, men refrengene svinger det av, så pluss for det.

Terningkast 4

En delfinale på det jevne dette, jeg tror vel at det blir Barbi og Moncho som sier takk for seg først i kveld.

Pauseinnslagene er lavmål i år, har de virkelig ikke noe bedre å finne på?

De fem som går videre er: Moncho, Kalle, Mendez, Martin og Jessica. Takk og lov for Jessica og det er helt tydelig at damene sliter i år.

Etter nok et kjedelig gjenhør på en låt som har satt spor i svensk pop-musikk skal det vel endelig avsløres hvem som har ett videre liv i denne konkurransen.

Først til finalen er martin Almgren. Javel ja, greit nok det. Han har flott stemme, det skal han ha.

De to som må gjennom en ny konkurranse for å komme seg til Stockholm er: Moncho og Mendez. I grunn helt greit det også.

Så står det to veteraner igjen og den som trekker det lengste strået er Jessica Andersson. Endelig kom det en kvinne til finalen og det med en party-låt. Hei og hopp.