24. feb, 2018

Svensk delfinale 4 - 2018

Foran den fjerde delfinalen er det mange som er spent om det endelig skal komme noen bra låter i år. Kritikken har formelig haglet blant fans og også i svensk presse.

Selv synes jeg det ikke har vært så hakkende gærnt da, men en internasjonale vinnerlåt kan jeg vel ikke si at jeg har hørt enda. Men, kanskje i kveld?

Det har også vært mye klaging på programlederen, spesielt har manuset han har hatt vært utsatt for mye kritikk. Han har vel bare gjort så godt han kan stakkars, har de kanskje funnet på noe nytt i kveld her også?

Nei, i grunn ikke gitt, vi har skjønt nå at programlederen er en flink sanger, men ingenting av dette sier Melodifestivalen liksom. Jeg får ikke noen Grand Prix-stemning av dette og det er vel muligens feilen med årets arrangement i Sverige.

Melodi 1 - Emmi Christensson

En stemme-sterk dame starter med en kraftballade. Mulig hun er stor musikalstjerne, men høres ikke dette litt spinkelt ut? Det blir litt tamt i grunn og får ikke den storheten en slik låt kunne ha hatt med den rette stemmen. Hun tok seg litt opp mot slutten av låten da.

Terningkast 4

Melodi 2 - Elias Abbas

Kun 16 år og dessverre har ikke stemmen blitt helt voksen enda. Her var det sjelden at de rette tonene ble truffet. Mulig at det er nervøsitet som gjør dette, men likevel. Låten er også av slaget man føler man har hørt før, mange ganger før faktisk.

Terningkast 2

Melodi 3 - Felicia Olsson

Rolig låt som starter lovende, skal den ta av eller ikke. Den tar litt av, men nok en gang opplever vi en artist som gjerne kunne hatt en mer kraftfull stemme til en slik låt. Det blir litt tamt og intetsigende, det er synd for låten er i grunn fin den og har potensiale.

Terningkast 3

Melodi 4 - Rolandz

Ja hvorfor skal man ikke ta den helt ut når men engang deltar i dette sirkuset. De prøver så hardt de kan å være morsomme, men det går liksom ikke helt inn. Det blir rett og slett mer slitsomt enn morsomt dette.

Terningkast 3

Melodi 5 - Olivia Eliasson

Låt med norsk komponistinnslag, artisten har en særegen stemme, som av og til er ute å kjøre dessverre stemmemessig hun også gitt. Låten selv er litt for rotete for min smak og selv om den har noen tøffe elementer klarer jeg ikke helt å blir med på dette.

Terningkast 4

Melodi 6 - Felix Sandman

Vi roer helt ned og skal jeg faktisk få høre en som kan synge?. Dette er melankolsk så det holder og det fremføres med mye inderlighet. Man skjønner at dette er en personlig tekst for han som synger. Endelig en skikkelig låt. Men, den mikrofonen var vel litt overkill kanskje?

Terningkast 5

Melodi 7 - Mariette

Og endelig kom et bidrag som faktisk har mål og mening. En artist som har innlevelse, fremføringsevne og bare rett og slett nailer låten sin. Skal jeg sette fingeren på noe må det være at hun er ikke treffer plagsomt bra på kostymeområdet. Er det årets svenske vinnerlåt vi hører nå?

Terningkast 6

Nå ble jeg egentlig litt lettet for nå ble det faktisk ikke så ille at den svenske finalen er på samme kveld som den norske. Jeg sliter med å se hvem som skal slå hun som fikk synge det 28ende bidraget i Melodifestivalen i år. Og det er ikke første gang at svenskene sparer den beste konfektbiten til slutt.

Får vel tippe hvilke 5 som går videre til siste avstemming. Eller for å gjøre det letter for meg, jeg tror at Felicia og Rolandz vi ryke ut først i kveld.

De 5 som fortsatt er med er: Elias, Olivia, Felix, Mariette og Rolandz. 4 rett av meg der altså.

Og pauseinnslaget er som vanlig helt av sporet, selv om det i seg selv ikke var så gærnt denne gangen da.

Så skal første direktekvalifisert til finalen avsløres og det er Mariette, årets minst overraskende beskjed det kan man muligens si. Og Mariette gjorde ikke skam på favoritt-stempelet sitt.

Så skal de to siste låtene til Andre Sjansen avsløres og Olivia er først ut der og siste låt som fortsatt har ett håp om finaleplass er Felix. Litt overrakende det siste, den trodde jeg kom seg rett til finalen.

Og endelig siste rett til finalen blir Rolandz. Var det en liten bombe kanskje? Eller kanskje ikke, jeg aner ikke hvor populær disse er i Sverige. Da blir det i alle fall glitter i den svenske finalen. Og det er jo kult.