10. mar, 2018

Hvem vinner?

Så er endelig dagen her og det skal avgjøres hvem som får æren av å synge for Norge i den internasjonale finalen i Lisboa. For vi går jo videre fra semifinalen.

9 av 10 artister kom på MGP-klubbens vorspiel på fredag og her var stemningen god.

Så hvem av disse flotte artistene vinner så i kveld? Ja, vet du svaret allerede nå så er du flink. Jeg er litt usikker jeg.

Mange etterlyser genre-bredde i MGP. Og jeg synes også genre-bredde er bra i MGP. Men, det gjør det lettere å vite hvem som vinner. For uansett hvor god en metal eller countrylåt er, skal det usannsynlig mye til for at en slik låt skal kunne vinne en norsk finale.

Det norske folk velger noe som har allmenn appell. Og det er det som gjør årets finale mer spennende. Det er ikke all verden genre-bredde i år, alle 10 låtene må kunne sies å være innenfor pop-segmentet som uten problem kan spilles på de fleste radio-stasjoner. Med andre ord, de har allmenn appell.

Så da blir det den av artistene som har det lille ekstra i fremføringen som kan dra dette i land. Mange av artistene jeg snakket med i går var fra seg av entusiasme over hvor bra showet kommer til å bli. Så det er mye bra på gang i kveld åpenbart og ingenting er bedre enn det.

Skal jeg tippe en vinner på nåværende tidspunkt må det være Rebecca. Hun har den eneste balladen i finalen og kan være det som gjør at akkurat hennes låt står ut fra resten av gjengen. Og ryktene sier at hun synger fantastisk.

Uansett, det blir en flott aften og måtte den beste låten vinne.