28. apr, 2018

Avgårde til Lisboa

For mange er det enda 2 uker til året internasjonale finale i Eurovision Song Contest eller Melodi Grand Prix som vi liker å kalle det her i Norge.

Men, for meg er det avreise i dag, allerede i morgen begynner de landene som er i første halvdel av første semifinale å øve og da må man jo bare være tilstede.

Jeg drar avgårde for 26 gang og siden jeg hadde et års opphold etter min første ESC-opplevelse vil jeg i år altså ha vært med 25 år på rad nå i år. Jeg leker ikke Grand Prix som jeg bruker å si.

Det er alltid spennende når ett nytt land skal i Grand-prix-arrangør-ilden, vi får håpe at portugiserne klarer brasene.

Siden alle låtene ble kjent for en halvannen måned siden har det vært diskutert vidt og bredt om hvem som skal vinne. Hvem vil kvalifisere seg til finalen og hvordan vil vår gullgutt Alexander Rybak gjøre det?

La oss ta for oss Alexander først. Ut fra reaksjonene på nettet er det en smule vanskelig å tippe en plassering. De fleste er vel enige at han burde komme seg greit til finalen, men der er det mer vanskelig å si hvordan det går.

Jeg tipper at den enorme sceneerfaringen til Alexander vil komme han til gode, dette er en arena han er supertrygg på og kan kommer veldig bra gjennom på TV-skjermen. Jeg tipper en topp-5-plassering jeg.

Hvem vinner så? Ifølge book-makerne er det Israel som leder racet akkurat nå ganske så klart. Kul låt, men selv tror jeg at dette blir litt too much for såpass mange at de bare klarer en god plassering.

Ett lite hakk bak ligger en gruppe land der også Norge er inkludert. De andre som har rimelig gode odds er Bulgaria, Tsjekkia, Australia, Frankrike og Estland. Og jeg tror nå at vinneren vil være blant disse seks landene.

Skulle jeg satse penger akkurat i dag ville jeg slengt dem på Bulgaria. Det er noe med den låten som jeg tror har det lille «minste felles multiplum» som gjør at den henter inn mest poeng.

Men, som jeg alltid har sagt, jeg må høre og se fremføringen på scenen først før jeg virkelig kan si med hvordan ting vil gå. Så det er noen spennende dager jeg og alle andre som liker dette går inn i nå.

Følg meg på bloggen min, her vil jeg spre mine meninger om mangt og mye, bilde er tatt sist jeg var i Lisboa på en kul restaurant. Og, nei det er ikke urin-prøver.

Kommentarer

28.04.2018 06:55

Morten

Skal bli gøy og følge med