30. apr, 2018

Inntrykk etter første dag

De som trodde at Lisboa skulle ønske oss velkommen med en skikkelig deilig varm vår tok grundig feil. Her er det rett og slett kaldt og gradestokken kryper så vidt over 10-graders merket.

Og når pressesenteret og pressekonferansen begge ligge inne i telt så blir det så som så med varmen. Men, vi står han av som det sies.

Gårsdagens største drama stod den tsjekkiske deltageren for. Han skadet seg i ryggen og måtte dra rett på sykehus etter øvelsen. På instagram har han fortalt at han har problemer med gå så da spørs det ikke om den saltoen han tok på scenen bør "skrives ut" av sceneopptredenen hans.

For de andre landene gikk øvelsene greit, vi har nå skjønt at første gangen de øver kan litt av hvert skje, men allerede andre gang de kjører gjennom låten sin sitter det som oftest ganske så bra.

Man kan vel ikke si at noen av de store favorittene som øvde i går overbeviste stort, men heller ikke at de rotet seg bort.

Det faktum at de ikke overbeviste stort skal ha gitt Norge og Frankrike ett push oppover på listene hos book-makerne. Men, når de har øvd kan det være like kjapt at de sklir nedover på listen igjen.

Dog var det ett land som overbeviste stort i går og det var Litauen. Denne søte lille saken av en låt fikk frem den søte stemningen i låten og når hun på slutten av låten møter sin utkårede på broen, (det er vist nok ektemannen hennes), så blir dette er behagelig musikalsk reise å være med på. For meg i hvert fall, andre synes det er drit hakke kjedelig.

Vår islandske venn Ari gjorde så godt han kunne på sin øvelse, dessverre for han er det fleste enige om at låten er avleggs og stappfull av klisjeer. Ja, ja, jeg liker låten jeg da så da er vel jeg i samme bås.

I dag er det 9 land som øver og det burde komme noen godbiter i dag også. Det er vel liten tvil om at det er den første semifinalen som vil bli den tøffeste å kvalifisere seg fra. Blant godbitene i dag er Østerrike, Hellas, Finland, Armenia, Irland og Kypros.