3. mai, 2018

De siste 5 i dag

Makedonia
Så til denne Twist-posen av en låt. Her er det muligens en bit som alle kan like, men de færreste spiser alle bitene med like stor iver. For med har denne gått litt ut på dato, dette blir bare rotete og eneste pluss for meg er bra vokal og kul kjole.

Kroatia
Det er noen låter som savner LED-bakgrunnen mer enn andre. Og her er en av dem som i tillegg går i "tror jeg kan eie scenen alene"-fella. Vår kroatiske venninne pøser på med følelser i fremføringen sin, det vokale er veldig stødig, men likevel blir dette langtekkelig til slutt,

Østerrike
Som en kaptein framme på baugen i båten sin troner vår venn fra alpelandet. Noen tekniske problemer avbrøt første gjennomkjøring, men når han endelig kom seg gjennom ble dette veldig bra. Råsterk fremføring, vokalsikkert til tusen og en kar med karisma. Hva mer kan man forlange liksom?

Hellas
Som vanlig en av de få landene som er tro mot sine egne musikalske tradisjoner. Dette er vakkert, men mange, er jeg redd, vil synes dette er seigt og kjedelig. Artisten prøver å eie scenen alene, det funker ikke plagsomt bra dessverre. Rimelig bra vokal til tross, dette blir passe kjedelig TV.

Finland
Dette fenomenet fra vårt naboland traff jeg i heisen i går og de skal ha for at de går "all in" for å endelig kvalifisere seg til finalen. Underlig nok ligger de under streken ifølge book-makerne og selv med mye energi er det noe jeg ikke lar meg helt forføre av. De skal ha for den vokale innsatsen, men er ikke sikker på om dette holder gitt.