5. mai, 2018

7 låter på ett brett

Russland
Før første gang er det faktisk mulig at dette landet ikke kommer seg til finale. Heldigvis er det fordi både sangen og den vokale prestasjonen er langt under pari og ikke grunnet statsborgerskapet til hun som synger. Synd med det vokale, for egentlig synes jeg låten har potensiale.

Moldova
Prisen for årets mest kreative fremføring går til den glade trioen fra dette landet. Makan til heseblesende fremføring med tonnevis av glimt i øyet. Her vil det rykke i godfoten til mange og disse rykningene vil meget mulig overføres til stemmefingeren også. For dette er rett og slett til å bli i godt humør av.

Nederland
Hvis godfoten din er stilt inn på mere rockete toner advares du herved. Rock som svinger med køntri-undertoner er noe absolutt likandes. Og når sangeren har whiskey-røst som funker som bare rakker'n så er det bare å by opp partneren din på en svingom i stua.

Australia
Du kan ikke ta denne sjarmbomben fra down under på innsatsen. Hun går virkelig all in. Det går litt ut over det vokale og noen ganger er hun faktisk ille ute å kjøre. Men, det er noe som mangler i fremføringen, den er for mørk og hun klarer heller ikke fylle scenen alene. Det er på grensen til å bli anstrengende til tider også.

Georgia
Over til avdelingen for vakker mannskorsang. En undervurdert sjanger spør du meg. Dette er utrolig vakkert og betagende og selv om man ikke forstår ett kvekk av hva de synger føler man at man gjør det likevel. De er litt slappe på scenen, mulig de må litt mere nerve innabords før dette blir helt topp, vokalt er de der allerede.

Polen
Dette er jo egentlig en kul og snasen sommerlåt som burde gi oss fot hele gjengen. Men, det er bare noe som mangler her. Vokalt kan vi kanskje kalle det ustabilt og kostyme sier ikke sommer, de sier mer rockeartistbegravelse. De klarer rett og slett ikke få ut energien i låten i fremføringen, dumt for dette kunne blitt en skikkelig gladlåt.

Malta
Det er åpenbart ingenting som er tabu å synge om i år. Og det skal denne lille øystaten ha, de går virkelig inn for dette. Når arrangøren "svikter" og ikke har LED-skjermer tar man med sine egne. Dette ser kult ut så klart, men det klarer ikke helt å skjule at bak all denne staffasjen finner man en ganske intetsigende melodi. Den klarer aldri å ta skikkelig av, men hun skal ha for flott vokal innsats.