5. mai, 2018

De siste låtene i semi-2 vurderes på nytt

Ungarn
Etter lunsj-pausen starter vi med ett skikkelig pang. Og dette er nok de tøffeste gutta låt-messig i år. Det mangler ikke på trøkk her og den hese rocke-stemmen til vokalisten passer som hånd i hanske. Jeg savner en skikkelig melodi som gjør at jeg får tak i låten og det spørs om dette er en låt som har tilhengerne sine hjemme på en torsdag-kveld.

Latvia
Dette kunne i grunn også vært en James Bond-låt, massevis av drama i låten og artisten bidrar veldig til at dette blir en dramatisk fremføring også. Men, egentlig føler jeg at det blir mye vrikk og kast med hodet, det blir litt overkill til tider. Hun skal ha for flott vokal og flott rød kjole, men det er sjelden at det gir noen finaleplass av den grunn.

Sverige
Joda, dette er kjempekult og man får nesten mer følelse av å se en musikk-video enn en scene-opptreden. Og dette svinger også til tusen og karen jeg møtte i heisen her om dagen kan synge også. Samtidig føler jeg at hele fremføringen er vel mørk og litt sjarmløs, man ser knapt nok ansiktet til karen. Og han er absolutt noe som er verdt å se på, men av og til gjør man ting litt for kult.

Montenegro
Vandrende Balkan-ballader er nesten ett begrep jeg føler for å innføre nå. Uten LED-lys og andre effekter på scenen har man ikke mye mer igjen enn å gå rundt når vrikking og hodekasting på en måte ikke passer med låten. De kan synge det skal de ha, men dressen til den mannlige artisten er ganske så upassende for en ballade.

Slovenia
Sjelden har vel ett "nei takk" blir besvart med "jo gjerne". For dette er en kul låt med en artist med attitude og en stemmeprakt som absolutt ikke er noe å si nei takk til. Dette svinger som tusen og her er det fullt kjør i tre samfulle minutter. Eller i nesten til sammen tre samfulle minutter. Dere skjønner hva jeg mener når dere har sett showet. Kult er det okkesom.

Ukraina
Siste land ut formelig gravlegger denne semifinalen, eller det er vel mer at den står opp fra graven? De skal ha for flott dramaturgi i låten, men for meg blir det dette som huskes etter denne låten og ikke selve låten. Jeg synes dette er en uinteressant låt og selv med akseptabel vokal tror jeg mange tar tissepausen nå som det er siste låt ut.