6. mai, 2018

De 5 store + Portugal bedømmes

Portugal
Det er alltid noen land som kopierer fjorårets vinnerlåt, dette året er det arrangørlandet som gjør det. Med en særegen stemmer klarer vår portugisiske venninne å få inn masse inderlighet i denne følelsesladde sangen. Når ikke fjorårets låt opp til anklene, men skal ha for bra forsøk da.

Storbritannia
I år har de valgt en artist som har erfaring fra ESC tidligere, men det var fra ett bortgjemt sted på scenen. Ikke det at hun tar seg bra ut på TV, dette er en flott dame og hun har med seg en lys-portal på scenen. Upåklagelig vokal er det også, men det er bare noe her som gjør dette til tissepauselåt. Og det irriterer meg at jeg egentlig ikke helt skjønner hva det er.

Spania
Den mannlige delen av denne duoen satt å spiste frokost på nabobordet på mitt hotell i morges. Han spiste ikke all maten han hadde tatt til seg. Mulig han var nervøs for øvingen i dag, men det var ubegrunnet. For dette er rett og slett inderlig vakker og søtt. De er forelsket på ordentlig og det vises. Jeg blir enkelt og greit henført av dette, det mangler bitte litt på det vokale, men ellers perfekt.

Tyskland
Tonnevis av inderlighet og melankoli er pøst inn i denne låten og sangeren får også til å få dette frem i fremføringen sin. Han "jukser" og har med seg egen LED-skjerm så da blir hans ensomme fremføring spritet opp såpass at dette blir severdig. Men, han selv mangler vel det lille ekstra som skal få folk til å stemme på akkurat ham er jeg redd.

Frankrike
En av låtene som puster vår egen låt i nakken. Og det er helt greit. For selv med en veldig nedstrippet og nøktern fremføring er det akkurat det som gjør dette til en stor låt. Det blir mektig og betagende når man, selv om man ikke forstår fransk, likevel skjønner at det synges om noe alvorlig og viktig. Vokalt upåklagelig og underlig nok, selv jeg godtar mørke kostymer nå.

Italia
Nok er låt med budskap, men dette griper meg ikke på samme måte som foregående låt. Ikke det at det er nerve i denne låten, den bare når ikke inn på samme måte. De som liker hese italienske røster får kvoten sin i år, men låten er for meg av det kjedelige slaget, den klarer ikke å løfte seg de hakkene som er nødvendig for at jeg skal falle for det