7. mai, 2018

Dommen over semifinale 1 - 2018

Med ett bilde fra arenaen som er den grå greie sånn litt til høyre for midten av bilde er man klar til å bedømme de 19 låtene som er med i den første semifinalen. Her er det mange gode låter og når dommen faller i morgen kveld over hvem som går videre blir det ett musikalsk blodbad. Store favoritter vil dra slukøret hjem til hotellet sitt etter i morgen kveld.

Jeg gir hver låt terningkast for totalopplevelsen og til slutt tipper jeg på hvilke 10 som går til finalen på lørdag.

Melodi 1 - Aserbajdsjan

Damen løper barfotet rundt omkring på scenen og mulig det er grunnen til at stemmen er en stor smule røsten i kveld. Har hun ikke tålt trekken fra vindmaskinen som går for fullt? Låten i seg selv er vel grei nok den og kjolen er fin den også.

Terningkast 3

Melodi 2 - Island

Store ballader er alltid noe vi får servert i denne buffeen. Og vår islandske venn i hvit dress med røde applikasjoner gjør sakene sine bra han. Flott vokal, stort sett da, men han mangler muligens den it-faktoren som kunne gjort fremføringen like stor som låten. Det er noe spinkelt over dette som strekker ned hos mange, men jeg synes dette er flott jeg da.

Terningkast 5

Melodi 3 - Albania

Så en dose kul hes rock på albansk. Sjelden vare i dette sirkuset, men ikke mindre velkommen av den grunn. Han har en hes stemme som mange rocker vil misunne ham, men mangler kanskje det lille glimtet i øyet man trenger på TV. For fremføringen blir passe stillestående, og for mange blir dette nok uforståelig skriking. Men jeg liker både låten og den kule rocke-dressjakken han har på seg.

Terningkast 5

Melodi 4 - Belgia

Dette er mørkt, kult og man føler liksom at man skal se en spionfilm etter at denne låten er over. Vår belgiske venninne kroner kul-heten sin med flott vokal kontroll, men hun kunne kanskje ha vurdert å ha noe annet enn ett sort kostyme når resten av fremføringen er så mørk.

Terningkast 4

Melodi 5 - Tsjekkia

Så kom partystemningen til byen. Og dette er ett ungt, kult og hipt party. Og når han om synger er flink til det og også har dosen med sjarme inne er dette innertier for mange. Og ryggsekkens venner har fått en ny frontfigur.

Terningkast 4

Melodi 6 - Litauen

Over til tre fantastisk vakre og deilige minutter. Denne låten har trollbundet meg siden jeg fikk øynene opp for den her i Lisboa. Det er så inderlig, så sterk og med tonnevis av følelse. Og denne overdosen av følelse kommer så flott frem i fremføringen. Ren og skjær magi, iført en rose kjole.

Terningkast 6

Melodi 7 - Israel

Storfavoritten formelig kakler i gang låten sin. Joda, dette er kult dette også, men jeg har vel en følelse at mange også kommer til å synes det dette er veldig så ukult også. Men, her gir jeg mange plusspoeng for masse attitude og fargerik fremføring. Og god vokal og kjole i norske farger.

Terningkast 4

Melodi 8 - Hviterussland

Her synges det om mye hjerte og smerte virker det som og at roser kunne brukes til så mangt gitt. Flott show til tross og i grunn helt grei vokal også så skjuler dette vel ikke helt at låten ikke helt av det beste slaget. Og det kan ingen kule effekter skjule.

Terningkast 3

Melodi 9 - Estland

Med ett kjolebudsjett fra helvete skal vi forføres inn i opera-verdenen med ett moderne touch. Naturligvis er dette upåklagelig vokal, men jeg synes nå låten er mer på tynn is. Den er en heller tam greie. Er det vokal-onani slike ting kalles?

Terningkast 3

Melodi 10 - Bulgaria

Det landet med størst los på seieren. Og bli ikke overrasket om de finner "byttet" først i år. Dette er sterkt, mørkt og samtidig veldig magisk. De trykker på alle de riktige knappene hos meg og som ikke uventet er dette en flott vokal opplevelse også.

Terningkast 6

Melodi 11 - Makedonia

Så til årets twist-pose av en låt. Eller var det en forundringspakke med bare teite saker inne i? Jeg heller nok mot det siste gitt. Dette er en rotete låt som mangler mål og mening og selv ikke flott vokal i en kul rosa kreasjon kan redde dette.

Terningkast 2

Melodi 12 - Kroatia

Spionfilmmusikken har ikke forlatt bygningen enda. En litt mer sjarmerende og R&B-aktig versjon av arten, men det redder dessverre ikke låten for det. Pen dame til tross, det som skjer p scenen blir for kjedelig. Og mørk kjole med mørk bakgrunn ender i bortgjemt artist.

Terningkast 3

Melodi 13 - Østerrike

Macho gospel-pop på sitt aller beste spør du meg. Som en kaptein i baugen av skuten sin vil han styre rett inn i finale-racet på lørdag. For dette er sterkt vokalt og det er en styrke i låten som vil treffe mange. Og samtidig klarer han å slippe seg løs også på scenen.

Terningkast 5

Melodi 14 - Hellas

Endelig litt skikkelig etnisk musikk. Og det tar ikke mange sekunder før man skjønner hvilket land det dreier seg om. Men, tidligere år hadde en slik låt hatt fullt show på scenen. Nå blir kun overvokste stjerneskudd og en dam men litt rusten røst alt vi får. Og da faller låten litt sammen for meg.

Terningkast 3

Melodi 15 - Finland

Dette er en fargerik artist , hvorfor hun har valgt å ha et så fargeløst show er for meg uforståelig. Vokalt blir det litt skrikende til tider og det trekker heller ikke opp. Dette kunne blitt noe stort, i stedet er det blitt heller masete og uinteressant.

Terningkast 3

Melodi 16 - Armenia

Så en dose intensitet på armensk. Skjønner ikke ett kvekk, men hva gjør det, dette treffer meg likevel. Det øses ut med maskulin inderlighet og styrke. Vokal helt på topp og den inngjerdingen han står inne i skaper også en kul effekt på det hele.

Terningkast 6

Melodi 17 - Sveits

Faktisk kunne vel denne låten også ha passet til en spionfilm, kanskje av den mer actionfylte utgaven. For dette er steintøft og når damen som synger har stålkontroll på det vokale oser det mye kulhet her.

Terningkast 4

Melodi 18 - Irland

En av de tidligere storhetene som har slitt en stund nå. Kan det være en enkel ballade som at kjærlighet mellom to som er glad i hverandre skal bejubles uansett. Det er en inderlighet i fremføringen og det som skjer på scenen understreker det på en flott måte.

Terningkast 6

Melodi 19 - Kypros

For ett fyrverkeri denne semifinalen avsluttes med. Her er det fullt trøkk hele tiden og vrikke-musklene får virkelig kjørt seg her. Og når også låten har litt etniske elementer suser dette mot toppen det. Dette er bare så heftig at jeg ikke har ord og når vi ser årets mest sexy kostymer også blir dette innertier det.

Terningkast 6

Det blir vanskelig å tippe 10 rette her, her er det så mange land på kanskje-listen, men jeg hiver disse 10 landene inn:

Belgia
Tsjekkia
Litauen
Israel
Bulgaria
Østerrike
Armenia
Sveits
Irland
Kypros

Jeg tviler på at jeg får ti rette, gjør jeg det er jeg ett geni.

Og ellers, det blir ett flott show tirsdag, så nyt det.