9. mai, 2018

Dagen etter og dagen før

Med ett bilde av en av Kardemommeby-trikken som kjører i sentrum av Lisboa passer det vel å oppsummere gårsdagen.

Vel først, har akkurat sett Alexander Rybak fremføre låten sin i den første generalprøven for semifinale 2. Han ser fortsatt ikke helt frisk ut, men på scenen leverer han som bare rakker'n. Han holder litt tilbake, men dette er en gjennomkjøring som ikke teller så hvorfor bruke opp kruttet nå?

Gårsdagen ble ett flott show og som vanlig ble det fryktelig spennende når det siste landet skulle leses opp.

Heldigvis ble alle de største favorittene lest opp tidlig så for de hjertesvake GP-fansene kan man jo håpe det skjer i morgen også fa. Forutsatt at Norge kvalifiserer seg da.

Jeg fikk 7 rette og er vel tålig fornøyd med det. Jeg tipper faktisk at både Hellas og Aserbajdsjan skulle ryke, så ikke at Albania skulle få nok støtte til å gå til finalen. Men, for all del de fortjener den plassen, gud bedre for en vokalist han er.

Stakkars Island gikk på nok en smell, her må de virkelig samles i bånn og finne tilbake til den Grand Prix-formen de hadde inne i den første halvdelen av dette tiåret.

Og så Finland da, endelig fikk de uttelling for mange års slit. Kjempegøy for dem og jeg tror en av de kvinnelige danserne bor på samme fløy på hotellet som meg. Det kom noen jubel-hyl fra den kanten utpå natten en gang.

Men, aller mest fornøyd er jeg med at den låten som muligens blir min favoritt i år gikk videre. Vakre Ieva fra Litauen sang seg inn i mitt hjerte og mange andre sitt tror nå jeg. Skal hun klare å hanke inn sitt hjemlands beste plassering?

Det får vi vite på lørdag, nå rettes fokuset på den andre semifinalen der vi alle vet at Alexander åpner showet. Det liveblogger jeg fra senere i kveld så følg med.

Og som en siste opplysning, det kan virke som om Alexander må gjennom et Green-room-intervju.