9. mai, 2018

Dommen over semifinale 2 - 2018

Med bilde av en portal som er inngangen til den plassen Euro Village ligger på er jeg nå klar til å dømme den semifinalen Norge starter. Vil vi klare å ta oss til finalen?

Melodi 1 - Norge

Du grønne glitrende som det svinger av denne karen. Han formelig oser over av spilleglede og får man ikke fot av dette er man muligens lam i bena. Dette danser seg lett til finalen.

Terningkast 6

Melodi 2 - Romania

En kul rocke dame, prøver så godt hun kan med bandet sitt. De prøver å lage en historie ut av det, ikke det at jeg helt skjønner hva den handler om da. Uansett hun skal ha for flott vokal, så får vi tilgi den overpyntede kjolen.

Terningkast 3

Melodi 3 - Serbia

Er det noen land som virkelig kan Balkan-ballade så er det vel våre serbiske venner. Dette er storslagent, vakkert og en smule betagende også. De kunne kanskje spart seg for begravelseskostymene da.

Terningkast 5

Melodi 4 - San Marino

De skal ha for at de går all in når de deltar. Men, man blir ikke helt kvitt følelsen av at dette en smule lav-budsjett. Men, uansett det svinger bra av dette og det er nesten innenfor vokalt.

Terningkast 3

Melodi 5 - Danmark

Vi starter viking-dystert for liksom å sette stemningen. Men, jeg synes dette er litt for snilt og tamt til å skulle forestille vikinger. Vokal sliter han kanskje litt vel mye, men endelig virket snøen endelig da.

Terningkast 3

Melodi 6 - Russland

Dette er en låt med potensiale, men det skusles bort med en vokal som er på grensen til ganske ikke til tider. De velger å fokusere på danserne like mye som sangeren og det sier vel noe. Beklager, men denne håper jeg ryker faktisk.

Terningkast 2

Melodi 7 - Moldova

Ompa-opma-elskere får endelig sitt i kveld. Og godt fremført musikk av den typen kan man jo bare elske. Og det heseblesende showet bare understreker galskapen i låten. Vokalt innenfor også. Og kule kostymer.

Terningkast 5

Melodi 8 - Nederland

Køntri gjør det faktisk overraskende bra i denne settingen. Et det mange skap-køntri-elskere rundt omkring? Vel han synger akkurat så hest som man forventer og det er fullt trøkk gjennom hele låten.

Terningkast 4

Melodi 9 - Australia

Damen skal ha for full innsats, men det er noe med totalinntrykket som skjener ut her. Og mot slutten gir stemmen bare opp egentlig, det skjærer fullstendig ut i falskhet, ja ja, dumt for henne.

Terningkast 3

Melodi 10 - Georgia

Så deilig å gå over til dette mini-mannskoret som kan synge. Og det gjør ingenting at de synger på sitt eget språk. Dette er vakkert og betagende, men de er kanskje en smule tamme i fremføringen sin. Nasjonale kostymer i stede for ordinære dresser hadde gjort seg her gitt.

Terningkast 5

Melodi 11 - Polen

Dette blir en heller tam og dårlig kopi av fjorårets norske låt spør du meg. Når man bryter første regel om å kunne synge sånn nogenlunde rent sliter man i oppoverbakke i utgangspunktet spør du meg.

Terningkast 3

Melodi 12 - Malta

Alvorlig tema i en alvorlig fremføring. De skal ha for innsatsen, men dette er som å slenge en kilo kremfløte på en fastelavnsbolle. Hun synger bra i grunn og skal ha for en ganske kult kostyme.

Terningkast 3

Melodi 13 - Ungarn

Dette er råtøft og disse gutta ruler rocke-avdeling. Her pøses det på men primal-skrik og denne låten begynner nå å krype inn i min hjerne nå. Dette må bare til finalen

Terningkast 4

Melodi 14 - Latvia

Er det noe denne fremføringen ikke er så er det morsom. Man holder seg litt i James-Bond-land låtmessig her uten at det gjør at jeg tar av. Den blir litt for kjedelig i lengden og det oser litt tissepauselåt her.

Terningkast 3

Melodi 15 - Sverige

Joda dette funker dette, han kunne kanskje vist frem sjarmen sin litt mere enn han gjør på den mørke scenen. Men, tar man vekk den fargerike staffasjen ender man opp med en ganske tynn låt igjen. Men, han synger bra og de går til finalen.

Terningkast 4

Melodi 16 - Montenegro

Så nok en balkan-ballade, men denne er av det mere seige slaget. Han har kontroll på vokalen, men virker litt innestengt følelsesmessig dessverre. Han virker litt anstrengt og redd, synd for låten er jo egentlig fin da.

Terningkast 4

Melodi 17 - Slovenia

Kul dame med kul låt som sier nei takk. Høres i utgangspunktet negativt ut, men låten handler om å stå opp for seg selv. Og selv med heftig dansing holde hun seg stødig vokalt. Og med heftig show som dette sier nå jeg: Ja takk.

Terningkast 5

Melodi 18 - Ukraina

Her avslutter vi med en låten som det er litt fart i, men for meg blir det for mye av de gode og ikke en bra slutt på dette showet.
Synger vel i grunn helt greit, men låten blir for enkel og intetsigende etter hvert.

Terningkast 3

De ti jeg tipper videre til finalen blir etter mye tankevirksomhet

Norge
Romania
Serbia
Danmark
Moldova
Nederland
Australia
Georgia
Ungarn
Sverige

Fikk 7 rette sist, gjør jeg det bedre denne gangen da?