13. jul, 2018

Hvorfor kom Finland på 25.plass

Etter at dette landet tre år på rad ikke kom seg ut av semifinale-gjørma (og i fjor var det mange som trodde de skulle klare det) sendte de i år en artist som virkelig skulle gjøre vei i vellinga.

Vel det endte med en seig pudding som med ett lite nødskrik klarte å kvalifisere seg til finale plass med 10.plass i sin semifinale.

Finsk TV hadde såpass stor tro på Saara Aalto at hun fikk synge all sangene i finsk finale og hun fikk vel sikkert velge de tre låtene selv der.

Og de fleste var vel også enig om at den beste låten vant der. Og hun brøt i alle fall finaleforbannelsen for Finland med 14 poengs overvekt til det landet som kom på 11.plass.

Og poengmessig i semifinalen fikk hun 2/3 av stemmene sine fra folket. En 12 fra Estland innkasserte hun, men overraskende nok bare 7 poeng fra Storbritannia..

I finalen var det 23 poeng fra hver av jurygruppen og nok ganske så skuffende for Saara, ikke er eneste televoting-poeng fra Storbritannia. Så mye for kjendisfaktoren der gitt.

Den låten ble faktisk av noen tippet som en vinnerkandidat så hva gikk så galt da?

I den finske finalen var fremføringen en smule over the top. De valgte å tone ned, men hvem i huleste bad dem om å skru ned på ganske så grått?

For dette ble rett og slett ganske så intetsigende og de militæruniformene på danserne/koristene dro ned inntrykket her også. Hva slags monstre skulle de være.

Så den fargerike og sjarmerende artisten som Saara egentlig er ble dermed vist frem i en temmelig fargeløs utgave av seg selv. Og det spørs om hun også var såpass nervøs at hun glemte litt å være sjarmerende.

Så selv med en grei nok fremføring vokalt av en passe kul låt lot publikum og den profesjonelle juryen de monstrene fra vår nabo i øst stort sett være i fred.

Det spørs vel ikke om de tusen sjøers land må tilbake til det de kan best og det er noe med skikkelig rocketrøkk.