24. aug, 2018

Hvorfor kom Sverige på 7.plass

Som nesten vanlig var det vårt kjære naboland i øst som ble nordiske mestre i den underlige sportsgrenen pop-synging.

Men, i år holdt det faktisk veldig hardt og de fikk seg en aldri så liten nesestyver under avstemmingen, for der kom de sist i denne nordiske konkurransen.

Riktignok ble Benjamin slått av Norge med 12 poeng i semifinalen, men selve 12-poeng kampen vant han lett.

2/3-deler av poengene kom fra de profesjonelle juryene og hele 9 av disse juryene mente han var best. For Norges del var det tre juryer som likte oss best.

I den store finalen var det bortimot slutt på støtte fra publikum. Under 8% av stemme kom fra dem. Tror vel at de åtte 12’erne de fikk fra juryene varmet mest.

Det gikk faktisk ett stort gisp i publikum da Sverige som lå på 2.plass etter første del av avstemmingen endte på 23 plass hos det stemmende publikummet.

Hva i all verden gjorde at den svenske låten var så splittende?

Tror vel at denne låten for de profesjonelle juryene var ekstremt tidsriktig og også fremføringsmessig så superkul ut.

Vokalt var det helt greit, men mulig at det til tider ble vel femi-lys-stemme på karen. Og sjarmen hans kom til tider litt dårlig frem i den mørke scenen.

Og hans selvsikre fremføring kunne vel av noen oppfattes som litt overlegen og blærete. Jeg lot meg sjarmere, bare så det er sagt.

Dette er faktisk dette landets dårligste plassering siden 2014 så det spørs om hva de må gjøre for å skjerpe seg neste år.