1. okt, 2018

Minneverdige israelske låter del 10 av 15

Ny uke og ny mandag og da skal det serveres en låt som gjorde det bra.



Vi er inne i vårt nåværende tiår og da skal vi 4 år tilbake i tid.



Som kjent ignorerer vi årets vinner som gjør at vi skal til Tel Aviv og da er det jo en smule morsomt at byen Tel Aviv ble nevnt i den låten som har gjort det best dette tiåret uten å vinne.



Etter fire år uten å komme til finalen var det en ganske så veslevoksen 16-åring som endelig skulle få neste års arrangørland tilbake i finalen.



Nadav Guedj sang om den gyldne gutten «Golden Boy» og det ble det kanskje ikke gull av, men en gylden plassering innenfor de 10 beste i finalen.



I låten «Golden Boy» sang han blant annet «Let Me Show You Tel Aviv» så det spørs om ikke man må ta han på ordet og be ham om å gjøre akkurat det.



Fremføringen oser av maskulin og ungdommelig fremføringsglede, at det vokalt er litt på noen små bærturer av og til tilskrives vokal uerfarenhet.



Likevel hele salen kokte når låten tok av og det spørs om ikke et tidlig startnummer ødela litt resultatmessig for vår venn Nadav.



Deltagelsen i ESC var franskfødte Nadavs gjennombrudd som artist, siden den gang har han gitt ut noen låter til.



I 2015 fikk han to låter til inn på topp-3 listene i Israel, i 2016 klarte han «bare» en 7.plass som beste, så da var det vel like greit at han måtte avtjene militærtjenesten sin.



Finner ikke at han har gitt ut musikk etter 2016, men en kjapp titt på Facebook-siden hans viser at han er aktiv som artist.



Uansett, har får ta et kurs i turist-guiding siden han skal vise oss Tel-Aviv, det har han jo lovd hele Europa på live TV.



Og tenker man seg til Tel Aviv neste år lærer man dansetrinnene ved å se videoen av «Golden Boy».