14. nov, 2018

Var alt bedre før - postkort

Mellom hver låt trenger den TV-stasjonen som arrangerer er lite minutt å få ett bidrag av scenen og et nytt bidrag på scenen.

Og med stadig mere stæsj som man har med seg på scenen kan jeg love dere at det jobbes på høygir disse få sekundene.

Men, dette er noe TV-publikummet skal spares for å se på.

De første årene var det programlederen som hadde ansvaret for å binde sammen sangene med noen velvalgte ord om neste låt ut.

Det var først i 1970 av postkort ble introdusert for Grand Prix-publikummet.

Og en av årsakene til innføringen skulle ha vært at siden det bare deltok 12 land det året trengte de noe å fylle ut tiden med.

Og det fleste år etter har det vært postkort.

Dog ikke i 1977, da NRK nektet BBC å vise en alkoholdrikkende Anita Skorgan i det norske postkortet som var fra en fest alle deltagerne hadde vært på.

Da kastet de alle postkortene i søpla og viste i stedet et mer eller mindre uinteressert publikum som så ut som om de var tvunget til å være tilstede.

I 1979 og 1984 hadde postkortene et humoristisk syn på de deltakende landene og i 1991 måte de deltagende artistene synge en italiensk låt.

Tilbake i 2014 måtte artistene bruke sine kreative evner til å lange sitt eget landes flagg. Og vår egen glassmester Carl Espen fikk brukt sitt yrke til å lage det norske flagget.

Smart nok har mange arrangørland skjønt at disse dyrebare sekundene kunne brukes til gratis reklame for landet sitt, gjerne med artisten sendt ut til diverse turistvennlige steder.

Det så vi senest i 2018 da alle de deltagende artistene ble spredt ut over hele Portugal der de gikk ut en dør til portugisiske severdigheter.

Irsk TV var vel den TV-kanalen som var best i turist-reklame. Og eksempelet for ett søt og fint postkort kommer derfra.

Så hvorfor ikke ta en søt vestlandsjente som både måtte ro og ri på esel i sitt postkort.

Og ikke overraskende klarte Karoline Krüger begge deler med glans.