23. feb, 2019

Svensk delfinale 4 - 2019

Så skal de 7 siste låtene i Sverige fremføres og snart vet vi hvilke 8 låter som er direkte i finalen og hvilke 8 låter som må kjempe om de to siste plassene i den store finalen i Stockholm om 2 uker.

I dag dropper de like godt ett åpningsnummeret og det kan vel av og til være like greit, rett på låtene er tingen det.

Melodi 1 – Pagan Fury – «Stormbringer» - Terningkast 6

Melodiøs tøff rock er det i grunn altfor lite av i denne konkurransen, men desto mer gledelig når det dukker opp. Dette er råtøft og veldig gjennomført i all sin svarthet. Bra vokal stødighet også så alt i alt den flotteste og kuleste åpningen av årets del-finaler. Min indre hard-rocker storkoser seg nå.

Melodi 2 – Anton Hagman – «Känner dig» - Terningkast 4

Ung søt gutt som skal synge en inderlig låt på svensk. Kan det gå bra? Tja, er vel ikke helt sikker på det. Noen få vokale feilskjær lar jeg ikke trekke ned, det er vel mest at låten er passe kjedelig. Og det er litt miss-match mellom inderligheten i låten og innlevelsen i fremføringen.

Melodi 3 – Lisa Ajax – «Torn» - Terningkast 6

Så alvorlig er denne låten at den må på begynnes i knestående. Men, her har vi en artist som har full kontroll på det vokale og som også har det ekstra i stemmen som gir den rette innlevelsen og stemningen en slik låt skal ha. Dette grenser nesten mot gospel til tider og er rett og slett en storslagen låt.

Melodi 4 – Arvingarna – «I Do» - Terningkast 4

Disse karene deltok i den siste Eurovision-artistene jeg så hjemme i min egen stue og det var tilbake i 1993. Nå virker det som om de har blitt en trio og de synger på svensk selv om tittelen er på engelsk. Dansebandlåt på den litt tøffere enden av skalaen og rimelig feilfri vokal, men låten er litt for forutsigbar.

Melodi 5 – Bishara – «Om My Own» - Terningkast 6

Enda en stor ballade og denne gang av det litt kristne slaget. Og denne unge karen har en men nesten litt ungdommelig overmot veldig bra kontroll på det vokale. Dette er en låt som griper tak i veldig mange og imponerer med sin magiske styrke i sin fremføring.

Melodi 6 – Ann-Louise Hanson – «Kärleken Finns Kvar» - Terningkast 6

Deltagelse nummer 14 for denne damen. Mulig hun syntes at 13 deltagelser var et ulykkestall. Og det er kjekt at de lar artister med såpass mye erfaring delta. Dette er en låt av det koselige og litt ettertenksomme slaget og siden denne er en heder til en annen artist som er død så mener jeg denne låten er en fulltreffer.

Melodi 7 – John Lundvik – «Too Late For Love» - Terningkast 6

Denne karen vant nesten i fjor, kommer han til å ta det siste steget på seierspallen i år i stedet. Det skal man ikke se helt bort fra, for også i år har han full kontroll på det vokale. Og han har så mye sjarme og styrke i fremføringen sin at det er en ren fryd å høre og se på.

Wow, hele 5 av kveldens 7 låter har jeg gitt terningkast 6. Det var da svært så gavmild jeg var i dag da. Vi får se hvem det svenske folket er mest gavmild mot.

Så skal 5 låter videre og de fem som går videre er Bishara, Arvingarna, Lisa Ajax, John Ludvik og Ann-Louise Hanson.

Tja det svenske folket var ikke i skikkelig rocke-humør i kveld nei. Men, desto hyggeligere at den mest erfarne artisten enda ikke er ute av dansen.

Pauseinnslaget viser at noen av programlederne har synging som sin egentlige jobb.

Første låt som går direkte til finale er John Ludvik, ikke noe stor overraskelse det gitt. Dit får han følge av Bishara, to store ballader denne gang altså.

En sjanse til for å komme seg til finalen får Lisa Ajax og Arvingarna.

Det blir en bra finale om to uker.

Kommentarer

24.02.2019 04:50

roy van der merwe

very good review