2. mar, 2019

Dom over de norske låtene

Alltid spennende å se låtene på scenen for første gang. Kan ikke røpe altfor mye naturligvis, men ett lite inntrykk av hva jeg synes om hver enkelt låt skal dere få.

Og naturligvis for å holde spenningen forteller jeg ingenting om kostymer og slikt.

Åpningsshowet er med en dere har sett før for å si det sånn. Og det er av det fartsfylte slaget.

Melodi 1 – Chris Medina – Terningkast 4

I grunn en deilig og litt nedpå åpning av årets finale. Her er det mye innlevelse og vi tror på budskapet i låten. Og låten tar seg bra opp mot slutten, akkurat som det skal være.

Melodi 2 – D`sound – Terningkast 5

Her skrus farten opp og scenebildet er utrolig kult. Og med diverse effekter lagt til så er dette noen av det tøffeste og kuleste jeg har sett noen gang. Her blir det topp partystemning.

Melodi 3 – Mørland – Terningkast 6

Det er nesten så jeg ikke klarer å skrive for gåsehuden formelig strutter på hele huden. Denne karen har full kontroll på alt han gjør og det han gjør er rett og slett storslagent enkelt og greit.

Melodi 4 – Anna-Lisa Kumoji – Terningkast 4

Her er det tonnevis med girl-power og her formelig oser det av feminim styrke. Og denne damen har ful kontroll og eier scenen til fulle og det blir et mega-party.

Melodi 5 – Erlend Bratland – Terningkast 5

Endelig i live-versjonen får denne låten det trøkket den fortjener. Her har vi en kar som eier scenen helt ut til lista ut på scenekanten. Dette var mektig så det holdt.

Melodi 6 – Ingrid Berg Mehus – Terningkast 5

Prøv å gjett hva slags effekt man bruker for å få en svevende effekt ut av en svevende låt. Gir deg ikke svaret her, men gjør deg klar for en deilig låt med masse underliggende energi.

Melodi 7 – Hank von Hell – Terningkast 6

En ting kan jeg love dere, det er ikke mye juks i denne fremføringen. Den er rett og slett brennhet og dette blir en dyr strømregning. Og med superkul fremføring, bare gled dere.

Melodi 8 – Carina Dahl – Terningkast 5

Det er liten tvil om at det har blitt satset stort på showene i år og denne låten er intet unntak. Og endelig en artist som danser litt selv. Og den jobben gjør hun meget bra.

Melodi 9 – Adrian Jørgensen – Terningkast 6

Det er en slags jagende givende energi i denne låten. Og med den innlevelsen en slik låt krever som blir levert er dette absolutt veldig likandes dette.

Melodi 10 – KEiiNO – Terningkast 6

Klarer storfavoritten å innfri forventningene. Svaret er ett rungende ja. Disse tre har fullt fokus på fremføringen og det blir akkurat så mektig som vi håper det skal bli.

Hvem håper så jeg går til gullfinalen. Jo de fire låtene jeg har gitt topp-score. Så enkelt og greit er den saken og jeg tror vel at vinneren blir å finne blant dem også.

Gled dere dette blir et megabra show.