7. mai, 2019

Første fem land har øvd dag 4 - 2019

Kroatia

Det de fleste husker fra vår kroatiske venns opptreden i den kroatiske finalen er de hvite vingene han hadde på seg. Og ja de er fortsatt med, men har blitt oppgradert til gull-vinger, Eurovision-style de luxe.

Som om ikke Roko med gull-vinger var nok, nå er det kastet inn to muskuløse toppløse kjekkaser med deres sett av gull-vinger. Og når disse to mot slutten av låten visuelt flyr opp i himmelen kommer man nesten ikke nærmere toppen enn dette.

Vokalt er dette stødig og en ikke aldri så liten smule pompøst. Men, det er vel i grund låten også så det store spørsmålet vil være om publikum synes dette er latterlig eller forførende. For denne fremføringen har potensiale til å bli begge deler.

Malta

Dette lille landet er kjent for å ta det helt ut når de kommer ut på ESC-scenen og dette året svikter de ikke heller. Det brukes visuelle effekter herfra til evigheten.

Noen ganger kan slike ting skjule en heller halv-bra låt, men i år er det heldigvis et ganske bra nivå på låten også. Men vår venninne Michela må skjerpe seg både vokalt og innlevelses-messig for det er tamme greier på denne prøven.

Nå er det mye mulig at klokken 11 en formiddag er mega-tidlig for artister og at hun rett og slett ikke har det energinivået hun trenger for å synge en slik låt skikkelig. Fikser hun det på kveldstid tror jeg det er godt håp om at hun kan juble for finaleplass neste uke.

Litauen

Det enkle er ofte det beste heter det, men av og til kan det vel bli litt for tamt i grund. Jurij står helt alene og prøver vel så godt han kan å eie scenen alene og klarer det vel bare delvis.

Han har tonnevis med sjarme og hans vokale ferdigheter som av og til bli vel høyt i toneleiet er til å leve med. Men, for mange er jeg vel redd at dette skriker litt tissepauselåt.

Selv synes jeg dette er absolutt til å leve med og låten har den melankolske undertonen jeg liker så godt. Dog, er vel redd at melankoli for meg er kjedelig for folk flest.

Russland

Sergey fra Russland ble snytt for seieren sist han deltok, kanskje mest grunnet det faktum at hans hovedkonkurrent var landet hans eget hjemland akkurat hadde okkupert deler av.

Akkurat den konflikten er vel enda her, men nå slipper han å konkurrere mot dette landet og noe sier meg at det ikke vil bli brukt mot ham denne gangen. For det hersker vel veldig liten tvil om et vi snakker om er artist med stor A.

Dette er storslagent fremført, vokalt nesten perfekt fremført og det visuelle inntrykket her virker meget godt gjennomtenkt. Det vil bli en tøff kamp for seieren i år tipper nå jeg.

Albania

I grund litt rart at Albania er rett etter Russland, for her snakker vi to store dramatiske ballader rett etter hverandre, skulle ikke liksom det faktum at produsentene valgte startrekkefølge gjøre at slike ting ble unngått?

For der Sergey gjør låten interessant klarer ikke Jonida det i samme grad. Hun «svever» i sin høye kjole og imponerer stort med det vokale. Men, dramatikken i låten gjenspeiles heller dårlig i fremføringen.

Hun står bare der med masse innlevelse, men når det er passe lange instrumentaldeler i låter blir dette kjedelig. VI får nesten håpe at de som trenger tissepause er klar over at denne låten faktisk passer litt til den oppgaven sånn rett før Norge skal på.