7. mai, 2019

Siste 4 land har øvd dag 4 - 2019

Norge

Noe av det mest spennende hvert år er hvordan den første norske prøven går. Og sjelden har jeg vel følt meg mer lettet enn i år, dette satt veldig bra allerede ved første øvelse.

Formidlingen av den styrket og det budskapet i låten jeg savnet i den norske finalen er på plass og funker som bare rakker’n. Dette er rett og slett bærre lekkert.

Alt i alt dette var veldig overbevisende og vokalt satt dette som ett skudd. Og jeg som egentlig er hardnakket motstander av sorte kostymer bøyer meg langt ned i kostymehaugen i beundring over dem. De var perfekte til dette bruket.

Nederland

Endelig får vi se hvordan storfavoritten i år har tenkt å presenter låten sin. Dessverre ser det mer ut som om det ikke har blitt tenkt i det hele tatt. For dette var stusselige greier.

Låten i seg selv har gåsehud-faktor i massevis, men å sitte bak et stusselig lite piano og se sånn passe innlevelsesfullt inn i kamera til tider blir litt tamt etter min mening.

Mulig det er fremføringen fra Salvador Sobral som har inspirert dem og jeg håper jo inderlig at det er jeg som føler feil angående den tamme følelsen jeg sitter med, det hadde ikke gjort noe om denne låten vant bare så det er sagt.

Nord-Makedonia

Dette hadde jeg faktisk ikke regnet med, men den manglende gåsehudfaktoren i forrige nummer kom i dette nummeret. Veldig flott fremføring av Tamara dette.

Det mangler noen hakk på den sterke innlevelsen i låten, men dette er tross alt første øvelse. Vokalt var dette rett og slett fremragende så det holdt.

Det hadde vært utrolig deilig om dette landet som har fått nytt og enklere navn tar seg til finalen. Det er en ting de ikke er plagsomt bortskjemt med.

Aserbajdsjan

Dette landet svikter aldri når det gjelder å være innovative på scenen og i år er det laserpekende roboter som er tingen og som vanlig er det effektfullt så det holder.

Når dette også spleises med bra vokal og bra innlevelse er det liten tvil om at dette blir lagt merke til. Og helt sikker bra likt også av den gemene hop.

Alt i alt en fremragende måte å avslutte denne semifinale på og det vil bli en heftig kamp om å være blant de ti landene som ropes opp når finaleplassene skal avsløres. Og jeg tror både dette landet og Norge vil være blant dem.