11. mai, 2019

Siste runde med øvelser for semifinale-landene 2019

Så var man kommet til andre prøvedag for Norge og åtte andre land. Nå må ting sitte for de har bare en gjennomkjøring til før de skal synge i juryfinalen neste onsdag.

Kroatia

Det er noe med disse opera-pop-låtene. Selv om de fleste dømmer dem nord og ned klarer mange av dem å snike seg til finalen. Og med en søt gutt med gullrøst og to lettkledde engel-dansere, alle gull-bevinget for anledningen smelter nok dette en god del hjerter. Om det er mange nok hjerter som smeltes får tiden vise, jeg synes dette er en ganske så søt sak av en låt, litt pompøs kanskje, men det er vi vant til i vår verden.

Malta

En av de største utfordringene med partylåter er at det skal synges og danses samtidig. Og der går en god del artister rett i fella. Michela har ikke pust nok når det drar seg til og noen av de høye tonene blir ganske så anstrengte. Vi skjønner også at hun har vokalist-støtte på bakrommet for av og til hører vi sang, men hun rører ikke munnen sin. Låten i seg selv er grei nok den uten at den skal kunne beskyldes for å være superoriginal.

Litauen

Jeg er en stor elsker av melankolske låter og når det i tillegg er en ganske så kjekk kar som pøser på med kameraflørt av aller største grad blir jeg hekta. Jurij har bestemt seg for eie-scenen-alene-varianten i år og det er en farlig lek å leke. Selv om jeg er totalt med er jeg nok redd for at jeg representerer mindretallet her. Jeg hater å si det, men for de fleste skriker nok dette tissepauselåt lang lei.

Russland

Man kan se at noen land har veldig høy kredittgrense på det kortet de bruker for å betale sine ESC-kostnader. Mye mulig at de $ 2,5 millionene Sergey har brukt er rekorden i år. Og disse gutta bruker ikke penger uten å få noe igjen for det. Et meget bra gjennomført show er det vi blir servert, om enn kanskje en smule narsissistisk all den tiden vi ser han som synger i 9 forskjellige versjoner til tider. Uansett, dette er sterkt og vokalt totalt upåklagelig.

Albania

Jonida som synge før Norge har egentlig skapt ett lite problem for oss. Sterk låt og upåklagelig vokal til tross, dette er drepende kjedelig TV. Og som seer med minimale kunnskaper i det albanske språket er det passe umulig å ha noen som helst følelse med hva slags budskap denne låten kan ha. Jeg er faktisk litt redd for at mange tar tissepausen nå og går glipp av Norge som er neste land ut. Vi får bare håpe at de har brukt andre tissepausemuligheter tidligere i showet.

Norge

Her var det gjort mange endringer på det grafiske inntrykket av låten. Hele bakgrunnen var tydeligere, men jeg savnet kanskje den soloppgangen de hadde på forrige prøve mot slutten av låten. Dog, låten avsluttes i mye behagelig gult lye etter at resten av låten har vært dominert av blått og grønt lys. Vokalt er dette kjempebra, de har full kontroll på den og full kontroll på den nødvendige tilstedeværelsen på scenen. Her sees det rett i kamera de gangene det trengs. Alt burde ligge til rette for en trygg seilas inn i finalen.

Nederland

Av og til er det ikke store justeringer som skal til for at en låt får et helt annet uttrykk på en TV-skjerm. Duncan har vært på lampebutikken og kjøpt inn en lampe med et skarpt hvitt lys og heller spart penger på det som skjer bak ham på scenen. Plutselig er dette en helt annen låt. Intensiteten i låten er veldig tilstedeværende og det leveres en sang som sitter langt inn i nerverøttene til folk. Dette er magisk bra og ikke rart dette er storfavoritten til å vinne hele greia.

Nord-Makedonia

Denne fikk jeg ikke sett grunnet norsk pressekonferanse, blir litt feil å ha en mening om låten da.

Aserbajdsjan

Nå er unnskyldningen at jeg skulle intervjuet KEiiNO, så heller denne fikk jeg ikke sett. Sånn er livet, man kan ikke få med seg alt.

Neste post på programmet er nordisk fest i kveld.