2. feb, 2020

Slaget i Linköping

Midt oppe i det norske sirkuset så starter våre svenske venner med sitt sirkus.

Og selv med et stort og stolt norsk hjerte har jeg absolutt ingen problemer med å innrømme at verdensmestere i å arrangere nasjonale finalen, det er våre svenske venner.

Også her prøver de seg med litt humor, det virker sånn passe her også, men de skal ha for forsøket.

Uansett, stappfull sal og full fest imponerer litt mer enn knapt 500 stykker på en arena ute på Fornebu.

Men, det er jo låtene vi er her for så da får man si noen velvalgte ord om dem.

Melodi 1 – The Mamas

Kult at disse damene flytter ett steg frem på scenen og blir hoved-artister. Upåklagelig vokal og tonnevis med sjarme. Sjarmerende låt også, deilige rytmer som man blir i godt humør av slikt og da må man jo bare kalle dette for en god start.

Terningkast 5

Melodi 2 – Suzi P

Anstrengende vokal fra første sekund og akkurat det blir ikke bedre utover i låter. Slitsom låt også, vi har sett og hørt slike låter før fremført på en så mye bedre måte enn dette. Nei, jenta mi, ta noen timer hos en vokal-coach så kan vi kanskje ha lyst til å høre deg igjen en gang.

Terningkast 2

Melodi 3 – Robin Bengtsson

Noen vil ha se en ny tur ut i ESC-verden. Vokalt blir det litt hest og rustent til tider. Det påstås at dette skal ha noen ABBA-vibber over seg. Det er blank og total feil-informasjon, fake news som en viss president hadde sagt. Ett lite plusspoeng for en melankolsk undertone.

Terningkast 2

Melodi 4 – Malou Prytz

Kul artist, men for meg med en type låt jeg stort sett finner mer anstrengende enn OK. Vokalt skal det vel muligens kalles sårbart, jeg velger å kalle passe surt. Morsomt triks med å ha en danser som nærmest er dobbeltgjengeren din. Men, det blir ikke pluss-poeng av det likevel.

Terningkast 2

Melodi 5 – O V Ö

Hip hop og reggae i en aldri så morsom kombinasjon. To unge karer som nok kunne bjudat på med litt mer sjarme når de nå en gang er på TV. Men, av og til glimter det til og da er det riktig så trivelig. Alt i alt en ganske så god stemning jeg tar med meg som bonusen og det må premieres.

Terningkast 4

Melodi 6 – Sonja Alden

Noen svenske artister gir seg ikke på tørra møkka. Denne damen har hatt fine forsøk før og dette er også en deilig og vakker ballade. Dog skal det innvendes at man nok har brukt en gammel oppskrift og knapt nok spedd på med en ny ingrediens. Deilig melankoli trekker likevel opp dette for.

Terningkast 5

Melodi 7 – Felix Sandman

Dette skal visstnok være en partylåt, men da snakker vi om ett blodfattig fest. Her mangler det meste av vitaminer og andre mineraler man trenger i sin daglige matinntak. Her har man ofret å gjøre låten fetere på kulhetens alter og det får man svi for hos meg.

Terningkast 4

Siden jeg ser dette i opptak er det jo liten vits i å spekulere i hvem som videre. Helt greit at The Mamas gikk rett til finalen, ellers synes jeg vel at minst to av de som røk ut ikke skulle ha gjort det. Men, det får det svenske publikummet ta ansvaret for selv.

Alltid kult med pausenummer der vi får gjenhør med gamle helter. Superdigg at de også har dem med på scenen, kveldens høydepunkt dette faktisk.